Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Έντονη αντίδραση του υπ. Υγείας Α.Ξανθού για εταιρία που απέσυρε ογκολογικά φάρμακα από τη λίστα

Με αφορμή τη συζήτηση του νομοσχεδίου στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, του νομοσχεδίου για τα ωράρια των γιατρών του ΕΣΥ, ο κ. Ξανθός έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο θέμα, τονίζοντας ότι η ηγεσία του υπουργείου έχει ήδη ενημερώσει για την ενέργεια της εταιρίας, τόσο τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας όσο και τους αρμόδιους Ευρωπαϊκούς Οργανισμούς

Να επιδείξει στάση ευθύνης κάλεσε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός, τη φαρμακευτική εταιρία που αιφνιδιαστικά, όπως είπε, αποφάσισε να αποσύρει ογκολογικά φάρμακα από τη λίστα εν μέσω διαπραγμάτευσης.
 
Με αφορμή τη συζήτηση του νομοσχεδίου στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, του νομοσχεδίου για τα ωράρια των γιατρών του ΕΣΥ, ο κ. Ξανθός έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο θέμα, τονίζοντας ότι η ηγεσία του υπουργείου έχει ήδη ενημερώσει για την ενέργεια της εταιρίας, τόσο τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας όσο και τους αρμόδιους Ευρωπαϊκούς Οργανισμούς.

«Θα δούμε αν θα υλοποιηθεί στη πράξη η απειλή της εταιρίας. Αν θα έχουν οι ογκολογικοί άρρωστοι το φάρμακό τους, δεν είναι ζήτημα ενός «μπίζινες-πλαν» μιας εταιρίας, αλλά είναι πολιτικό θέμα. Έχουμε ήδη ενημερώσει τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και όλες τις αρμόδιες ευρωπαϊκές αρχές και οργανισμούς. Εμείς θα θέλαμε να κρατήσει στάση ευθύνης σε αυτό το ζήτημα.

Είναι άλλο να κάνεις κριτική και άλλο να νομιμοποιείς μονομερή ενέργεια εταιρίας που πλήττει τους πολίτες και τους ασθενείς. Ελπίζω να δοθεί σήμα ότι αυτό είναι μια πρακτική που δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή. Να συζητήσουμε διεξοδικά ναι, να το κάνουμε, δεν μπορεί όμως να εκβιαζόμαστε από την εταιρία. Θα ασκήσουμε όποια πολιτική διαθέτουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ξανθός.

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Με την κοινωνία όρθια

Το έργο της σημερινής κυβέρνησης ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 2015 κάτω από τις πιο δύσκολες συνθήκες. Η κοινωνία ήταν σε τέτοιο βαθμό επιβαρυμένη από τα καταστροφικά μέτρα της προηγούμενης...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο