Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
18.0°C20.1°C
1 BF 47%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
11.9°C17.0°C
2 BF 52%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
15 °C
14.9°C17.6°C
1 BF 77%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
18.3°C19.8°C
0 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
14.9°C18.0°C
0 BF 58%
Αρνητικά τα πρώτα αποτελέσματα για χολέρα (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Αρνητικά τα πρώτα αποτελέσματα για χολέρα (Video)

https://www.youtube.com/embed/-6X2H64rIUk

Εν αναμονή των επίσημων αποτελεσμάτων των εξετάσεων του δείγματος για χολέρα και μετά από ένα «τρομοκρατικό» ρεπορτάζ που προηγήθηκε στο ΣΚΑΙ, ακολούθησε η ιδιαίτερα καθησυχαστική δήλωση του κ. Τσιόρδα ο οποίος δήλωσε ότι σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα δεν επιβεβαίωνεται ότι υπάρχει δονάκιο χολέρας και συμπλήρωσε ότι δεν πρέπει να ανησυχούμε.

Συγκεκριμένα είπε ότι:«υπήρξε υπερεκτίμηση υπάρχουν 80 είδη δονακίων τα περισσότερα ζουν στα νερά και δεν είναι παθογόνα για τον άνθρωπο» και συμπλήρωσε ότι «δεν ανησυχούμε θεωρούμε ότι η πιθανότητα είναι μηδαμινή να υπάρχει τέτοιοι δονάκιο. Δεν θα τεκμηριωθεί και τα πρώτα αποτελέσματα δείχνουν ότι είναι αρνητικά για τον έλεγχο αυτό».

«Επειδή υπάρχει σωρεία ανθρώπων στα δημόσια νοσοκομεία οφείλουμε να τηρούμε όλα τα μέτρα πρόληψης λοιμώξεων και υγιεινής» πρόσθεσε ενώ όταν ο δημοσιογράφος πέταξε τη μπάλα στις εικόνες που παρουσιάζονται για την κατάσταση του νοσοκομείου ο κ. Τσιόρδας απάντησε ότι: "τα νοσοκομεία καταγράφουν τα προβλήματα και ειδικά το Έλενα διαθέτει και επόπτη δημόσιας υγείας" ενώ διαβεβαίωσε για την άμεση αντίδραση των υπεύθυνων φορέων.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε χθες το υπουργείο Υγείας διευκρινίζει ότι "με τα έως τώρα επιστημονικά δεδομένα δεν τεκμηριώνεται η παρουσία εντεροπαθογόνου δονακίου (όπως το δονάκιο της χολέρας) από τον εργαστηριακό έλεγχο. Επιπλέον κανένα κρούσμα νόσου δεν έχει αναφερθεί στο ΚΕΕΛΠΝΟ. Αναμένεται η τελική εργαστηριακή επιβεβαίωση από το Κεντρικό Εργαστήριο Δημόσιας Υγείας". 

Κατ. Μπρέγιαννη

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL