Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
13.1°C15.4°C
2 BF 89%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ψιχάλες μικρής έντασης
14 °C
10.8°C14.9°C
4 BF 76%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
10.0°C12.6°C
3 BF 80%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
17.5°C17.8°C
4 BF 71%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
11 °C
10.7°C11.3°C
2 BF 100%
Ξεκινούν άμεσα οι ενέργειες για την ανέγερση του Κέντρου Υγείας Κερατσινίου- Δραπετσώνας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ξεκινούν άμεσα οι ενέργειες για την ανέγερση του Κέντρου Υγείας Κερατσινίου- Δραπετσώνας

Ξεκινούν με ταχείς ρυθμούς οι ενέργειες για την ανέγερση του Κέντρου Υγείας στην Αμφιάλη, καθώς ο Δήμος Κερατσινίου-Δραπετσώνας, σε συνεργασία με το υπουργείο Υγείας, την Περιφέρεια Αττικής και τη 2η ΔΥΠΕ, κατάφεραν την ένταξη του Κέντρου στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ.

Σημειώνεται ότι στο παρελθόν το Κέντρο Υγείας Κερατσινίου είχε εγκαινιαστεί, με την παρουσία δημάρχων, υπουργών, βουλευτών και άλλων επισήμων, όμως ποτέ μέχρι σήμερα, δεν είχαν προχωρήσει οι απαραίτητες διαδικασίες για την ανέγερσή του.

Οι Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου και η δημοτική αρχή δούλευαν περίπου δύο χρόνια, από κοινού, ώστε να προετοιμάσουν την πρόταση ένταξης του Κέντρου Υγείας σε πρόγραμμα ΕΣΠΑ και να διασφαλίσουν τα 5 εκατομμύρια ευρώ που είναι απαραίτητα για την ανέγερσή του.

Η δημιουργία Κέντρου Υγείας αστικού τύπου πρόκειται να συμβάλλει καθοριστικά στη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά, καθώς αναμένεται να παρέχει υπηρεσίες πρόληψης, διάγνωσης, θεραπείας και αποκατάστασης.

Το έργο αναμένεται να βελτιώσει άμεσα τις υπηρεσίες πρωτοβάθμιας περίθαλψης, ενώ, μεταξύ άλλων, πρόκειται να αποσυμφορήσει το Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Πειραιά και το Τζάνειο Νοσοκομείο, των οποίων τα εξωτερικά ιατρεία δέχονται ιδιαίτερα μεγάλο αριθμό επισκέψεων από κατοίκους της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL