Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Μικροεπεισόδια στην πορεία της ΠΟΕΔΗΝ στη Θεσσαλονίκη

Eurokinissi

Διαδηλωτές διαπληκτίστηκαν με τους αστυνομικούς όταν προσπάθησαν να παραβιάσουν την πόρτα του αύλειου χώρου του ΥΜΑΘ

Με διαπληκτισμούς και μικροεπεισόδια μπροστά στο υπουργείο Μακεδονίας Θράκης ολοκληρώθηκε η πορεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία, για την «Σωτηρία της Δημόσιας Υγείας» που πραγματοποιήθηκε ενόψει των εγκαινίων της 82ης ΔΕΘ.

Η πορεία ξεκίνησε στις 9 το πρωί από το Ιπποκράτειο νοσοκομείο Θεσσαλονίκης. Στην κεφαλή της πορευόταν φορτηγό στο οποίο είχαν αναρτηθεί αφίσες που έγραφαν «Εγκαίνια ΔΕΘ. Περιοδεύων μνημονιακός θίασος “Αλέξη Τίποτα”» και «Θεατρική παράσταση Ψευταλέξης» ενώ κούκλες αναπαριστούσαν τον πρωθυπουργό, τον υπουργό και τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, καθώς και τον υπουργό Οικονομικών.

Η πορεία, αφού έκανε σύντομες στάσεις μπροστά στο Θεαγένειο, στο συνεδριακό κέντρο Ιωάννης Βελλίδης (όπου θα μιλήσει αύριο ο πρωθυπουργός) και μπροστά στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, κατέληξε στις 11.30 μπροστά στο ΥΜΑΘ, στην πύλη του οποίου αναρτήθηκαν αφίσες.

Στη συνέχεια, η διοίκηση της ΠΟΕΔΗΝ ζήτησε συνάντηση με την υπεύθυνη του γραφείου του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, Κατερίνα Νοτοπούλου, προκειμένου να της καταθέσουν υπόμνημα για τις ελλείψεις και τα προβλήματα στο χώρο της υγείας, καθώς και συνάντηση με τον ίδιο τον πρωθυπουργό.

Ωστόσο, διαδηλωτές διαπληκτίστηκαν με τους αστυνομικούς όταν προσπάθησαν να παραβιάσουν την πόρτα του αύλειου χώρου του ΥΜΑΘ και ενώ ήδη είχαν μπει (κατόπιν διαπραγματεύσεων) ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος και ο εκτελεστικός γραμματέας της, Πέτρος Κετικίδης. Δυνάμεις των ΜΑΤ, στην προσπάθειά τους να απωθήσουν τους διαδηλωτές, τους έσπρωξαν με συνέπεια να πέσει κάτω εργαζόμενη στο Σισμανόγλειο νοσοκομείο της Αθήνας, χωρίς όμως να τραυματιστεί.

Κατά τη συνάντηση με την κ. Νοτοπούλου, η αντιπροσωπεία της ΠΟΕΔΗΝ ζήτησε συνάντηση και με τον Αλ. Τσίπρα, αίτημα που δεν έγινε αποδεκτό, λόγω του φορτωμένου προγράμματος του πρωθυπουργού το αμέσως επόμενο διάστημα. Ο κ. Γιαννάκος δήλωσε πάντως, ότι η ΠΟΕΔΗΝ θα κάνει ό,τι μπορεί για να συναντήσει τον πρωθυπουργό τις προσεχείς δύο ημέρες.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δείτε όλα τα σχόλια