Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.5°C22.3°C
4 BF 62%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ασθενής ομίχλη
14 °C
13.1°C16.1°C
3 BF 88%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
19 °C
18.8°C28.2°C
6 BF 74%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
30 °C
27.2°C29.8°C
6 BF 21%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
18 °C
17.9°C17.9°C
2 BF 82%
"Χρειάζονται σαφείς απαντήσεις από επίσημα χείλη"
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

"Χρειάζονται σαφείς απαντήσεις από επίσημα χείλη"

«Θέμα δημοκρατίας» τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ ότι είναι «να μη μείνει ούτε σκιά» πάνω από τις υποθέσεις του Ερρίκος Ντυνάν και του Μ. Κεφαλογιάννη, καθώς «τα στοιχεία που έρχονται στη δημοσιότητα δημιουργούν ανησυχία και οφείλονται απαντήσεις από επίσημα χείλη».

Ο ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζει ότι ο πρώην πρόεδρος του Ντυνάν Ανδρέας Μαρτίνης εμπλέκει πέντε υπουργούς της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ στο «μεγάλο σκάνδαλο και τις πιέσεις που δέχτηκε ως προς την πώληση του νοσοκομείου» και «την ίδια ώρα ο ευρωβουλευτής της Ν.Δ. κ. Μ. Κεφαλογιάννης βρίσκεται αντιμέτωπος με δικαστική δίωξη».

Συγκεκριμένα η εφημερίδα «Documento» αποκαλύπτει ότι στην κατάθεσή του ο κ. Μαρτίνης εμπλέκει τους «Άδωνι Γεωργιάδη, Ανδρέα Λοβέρδο και Μάκη Βορίδη, ενώ στη συνέντευξή του σημειώνει ότι 'ο Κώστας Χατζηδάκης και ο Νότης Μηταράκης είχαν επίσης ενεργό ρόλο' στις πιέσεις για πώληση του νοσοκομείου». Παράλληλα, «υποστηρίζει ότι ήταν σε γνώση του τότε πρωθυπουργικού γραφείου του κ. Σαμαρά για ό,τι συνέβαινε. 'Δέχτηκα να ρίξω το συμβούλιο ακούγοντας μια φωνή στο τηλέφωνο να λέει: 'ναι, Ανδρέα, κάνε έτσι για να σωθεί το Ντυνάν'» υποστηρίζει.

"Αναπάντητα", όμως, "ερωτήματα δημιουργούνται και από την καταγγελία υπαλλήλου του Μ. Κεφαλογιάννη, σύμφωνα με την οποία ο ευρωβουλευτής φέρεται να της έπαιρνε χρήματα από τον μισθό της» σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ και καταλήγει ότι «οι δύο υποθέσεις μπορεί να είναι διαφορετικές, ωστόσο τα εμπλεκόμενα πολιτικά πρόσωπα αλλά, κυρίως, η ηγεσία της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ οφείλουν να δώσουν σαφείς απαντήσεις».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL