Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.2°C26.3°C
2 BF 36%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.3°C26.0°C
3 BF 36%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.4°C24.8°C
2 BF 52%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.8°C21.6°C
2 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
22.9°C24.0°C
2 BF 38%
Αντιδράσεις και κινητοποιήσεις φορέων και σωματείων
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Αντιδράσεις και κινητοποιήσεις φορέων και σωματείων

Απεργιακό «παρών» δίνει αυτήν την εβδομάδα ο ιατρικός κόσμος δηλώνοντας την αντίθεσή του στο πολυνομοσχέδιο που κατατέθηκε προς ψήφιση στη Βουλή. Την έντονη αντίθεσή τους στη νέα ρύθμιση του υπουργείου Εργασίας, με την οποία αυξάνονται οι ασφαλιστικές εισφορές μέσα από τον τρόπο υπολογισμού τους, καθώς δεν θα αφαιρούνται από τα ακαθάριστα έσοδα, εκφράζουν γιατροί και φαρμακοποιοί.

«Η επιβάρυνση αυτή, παρά την έκπτωση του 15% για το 2018, οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στο κλείσιμο όσων μικρομεσαίων ιατρείων απέμειναν, αυξάνει τη μετανάστευση, οδηγεί στη μαύρη εργασία και φοροδιαφυγή» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος. Στο ίδιο μήκος κύματος και οι φαρμακοποιοί, με τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο να προειδοποιεί ότι «η αύξηση των εισφορών θα καταστρέψει τα φαρμακεία».

Πανελλαδική 24ωρη απεργία έχει προκηρύξει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) αύριο Τετάρτη 17 Μαΐου και καλεί σε προσυγκέντρωση στις 10 το πρωί έξω από τα γραφεία της έναντι του υπουργείου Υγείας, διεκδικώντας ανάκτηση των απωλειών, δωρεάν - δημόσια υγεία και πρόνοια, επαρκή χρηματοδότηση και στελέχωση του ΕΣΥ, ένταξη των εργαζομένων στα ΒΑΕ.

Η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) έχει προκηρύξει 48ωρη πανελλαδική απεργία (17-18 Μαΐου), ενώ στην απεργία θα συμμετέχουν και Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία (ΕΟΟ), Ένωση Ιατρών Αθήνας - Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) και το σωματείο εργαζομένων του ΕΚΑΒ.

Μ. ΚΑΛ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL