Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
15.6°C18.8°C
2 BF 51%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
15 °C
13.0°C16.0°C
3 BF 64%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
13.2°C17.1°C
2 BF 67%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
16.5°C19.1°C
2 BF 58%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
12.9°C15.7°C
0 BF 62%
ΑΠΟ ΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ / Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος: Εντυπωσιακή δωρεά 14 εκατ. ευρώ στο ΕΚΑΒ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΑΠΟ ΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ / Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος: Εντυπωσιακή δωρεά 14 εκατ. ευρώ στο ΕΚΑΒ

Με μια νέα δωρεά, ύψους 14 εκατομμυρίων ευρώ, στο Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας, το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος προμηθεύει το ΕΚΑΒ με 143 υπερσύγχρονα ασθενοφόρα οχήματα, ενώ αναλαμβάνει την πλήρη συντήρησή τους για 8 χρόνια, καθώς και την ψηφιακή αναβάθμιση του επιχειρησιακού κέντρου.

Αναλυτικά, η δωρεά του ΙΣΝ αφορά στην προμήθεια 65 συμβατικών ασθενοφόρων, 22 κινητών ιατρικών μονάδων, 6 εκ των οποίων καλύπτουν, με εξειδικευμένο εξοπλισμό για νεογνά, ανάγκες αεροδιακομιδών, 26 ασθενοφόρων 4x4, καθώς και 30 οχημάτων μικρού όγκου. Τα νέα οχήματα εκσυγχρονίζουν το 22% του συνολικού στόλου του ΕΚΑΒ (650 οχήματα) και στο σύνολό τους θα αντικαταστήσουν παλαιότερης τεχνολογίας οχήματα. Στον διαγωνισμό συμμετείχαν συνολικά 5 εταιρείες.

Πού θα διατεθούν τα οχήματα

Τα οχήματα θα διατεθούν στις περιφέρειες Αττικής, Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, Θεσσαλίας, Ηπείρου, Στερεάς Ελλάδας, Ιονίων Νήσων, Δυτικής Ελλάδος, Πελοποννήσου, Βόρειου και Νότιου Αιγαίου καθώς και της Κρήτης. Στόχος είναι «να ανταποκριθούν στη βασική ανάγκη για ανοιχτή πρόσβαση σε θέματα δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας φροντίδας όλων των κατοίκων της χώρας».

Αισθητά γρηγορότερη ανταπόκριση

Επιπλέον, μέσω της δωρεάς, το Ίδρυμα θα υποστηρίξει και την ψηφιακή αναβάθμιση του επιχειρησιακού κέντρου της Αττικής το οποίο δέχεται ετησίως άνω των 1.700.000 κλήσεων. Η αναβάθμιση περιλαμβάνει την ηλεκτρονική διαχείριση των περιστατικών και την εφαρμογή τηλεματικής παρακολούθησης των 200 ασθενοφόρων οχημάτων, που δρουν στην περιφέρεια Αττικής, παρέχοντας με αυτόν τον τρόπο τη δυνατότητα βελτίωσης του χρόνου ανταπόκρισης κατά 25%. Επιπλέον η δωρεά θα υποστηρίξει την επέκταση του υφιστάμενου συστήματος του κέντρου της Θεσσαλονίκης στο επιχειρησιακό κέντρο της Αττικής.

Από την έναρξη της λειτουργίας του, το 1996, έως σήμερα, το ΙΣΝ έχει διαθέσει συνολικά 1,6 δισεκατομμύρια ευρώ μέσα από 3.801 δωρεές σε μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς, σε 112 κράτη ανά τον κόσμο.

Η νέα δωρεά προς το ΕΚΑΒ έρχεται σε συνέχεια δωρεάς που πραγματοποιήθηκε το 2014 προς τον οργανισμό για τη διάθεση πέντε υπερσύγχρονων ασθενοφόρων και τριών μικρών οχημάτων ταχείας πρόσβασης από το ΙΣΝ σε συνεργασία με το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση.

Πρόεδρος ΙΣΝ: Στόχος η πρόσβαση σε ασφαλείς υπηρεσίες για όλους

«Η πρόσβαση προς ασφαλείς υπηρεσίες υγείας για όλους αποτελεί βασικό κοινωνικό αγαθό και στον βαθμό των δυνατοτήτων μας προσπαθούμε στο ΙΣΝ να συμβάλλουμε προς αυτή την κατεύθυνση» δήλωσε ο πρόεδρος του ΙΣΝ Ανδρέας Δρακόπουλος.

«Το ΙΣΝ με τη δωρεά αυτή, που είναι η σημαντικότερη όλων προς το ΕΚΑΒ, αλλά και με τις προηγούμενες δωρεές του, στέκεται συμπαραστάτης στις καθημερινές προσπάθειες που καταβάλλουν νυχθημερόν οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ, για την προάσπιση της Δωρεάν Δημόσιας Υγείας και τη συνεχή βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών από πλευράς του» δήλωσε ο πρόεδρος του Δ.Σ. του ΕΚΑΒ Κωνσταντίνος Καρακατσιανόπουλος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL