Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
15.9°C18.7°C
2 BF 53%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
14 °C
11.3°C14.6°C
3 BF 51%
ΠΑΤΡΑ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
12.0°C16.0°C
2 BF 72%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
15.5°C17.7°C
2 BF 81%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
12 °C
11.6°C11.6°C
0 BF 63%
Ελπίδα του, η αλλαγή κυβέρνησης / Κίνηση εντυπωσιασμού από τον Ά. Γεωργιάδη
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ελπίδα του, η αλλαγή κυβέρνησης / Κίνηση εντυπωσιασμού από τον Ά. Γεωργιάδη

Για λάσπη έκανε λόγο ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Άδωνις Γεωργιάδης δηλώνοντας ότι παραιτείται από την παραγραφή τυχόν αδικημάτων του προκειμένου να συσταθεί Προανακριτική Επιτροπή, εφόσον πράξει το ίδιο και η νυν πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας.

«Στη πολιτική μπορεί να έχουμε τεράστιες διαφωνίες, αλλά το να διοργανώνουμε και να ρίχνουμε λάσπη δείχνει το πραγματικό ήθος του ΣΥΡΙΖΑ» είπε ο κ. Γεωργιάδης, που αμέσως μετά επιχείρησε να καταρρίψει κάθε κατηγορία εναντίον του για την περίοδο που διετέλεσε υπουργός Υγείας.

Αναφερόμενος στον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη υποστήριξε ότι τον κατηγόρησε “για 23 δήθεν παράνομους διορισμούς στο ΚΕΕΛΠΝΟ, μπλέκοντας και τη σύζυγό του, ενώ από την έρευνα που ζήτησε ο κ. Πολάκης και έγινε από τη Δικαιοσύνη δεν του ασκήθηκε καμία δίωξη».

Χαρακτήρισε «αστεία» την «αναφορά ότι στο ΚΕΕΛΠΝΟ μέχρι σήμερα δεν υπήρξε ποτέ έλεγχος» και υποστήριξε ότι «έγιναν σειρά έλεγχοι όλα τα προηγούμενα χρόνια. Από το ΣΔΟΕ, το υπουργείο Οικονομικών, το σώμα ελεγκτών. Η διαφορά είναι ότι εσείς με κατηγορείτε για παράνομες προσλήψεις και όχι η Δικαιοσύνη, ενώ εσάς σας διώκει η Δικαιοσύνη» ισχυρίστηκε.

Ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. αντέκρουσε και τις κατηγορίες που προκύπτουν από την κατάθεση που έδωσε από τη φυλακή και ο πρώην πρόεδρος του «Ερρίκος Ντυνάν» Ανδρέας Μαρτίνης, λέγοντας ότι τον είχε απομακρύνει για να διορίσει νέα διοίκηση λόγω κακοδιαχείρισης, καθώς το νοσοκομείο χρωστούσε 200 εκατ. ευρώ. «Ισχυρίστηκε ο κ. Μαρτίνης στο δικαστήριο ότι δεν είχα δικαίωμα να διορίσω νέα διοίκηση και το δικαστήριο έκρινε ότι είχα δικαίωμα» ανέφερε.

Αποτυχημένη προσπάθεια αντιπερισπασμού

Επιπλέον κάλεσε να ελεγχθεί η ηγεσία του υπουργείου Υγείας, λέγοντας ότι έδωσε 700.000 ευρώ σε ιδιωτική εταιρεία για τη φύλαξη του ΚΕΕΛΠΝΟ τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο, για να λάβει την απάντηση από τον Π. Πολάκη ότι αυτά τα χρήματα αφορούσαν ολόκληρο το 2016.

Τέλος, επικαλούμενος για άλλη μια φορά το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, είπε ότι «ο τροχός γυρίζει και η πλειοψηφία της Βουλής θα αλλάξει».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL