Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
14.5°C18.7°C
2 BF 61%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
12.4°C18.0°C
1 BF 66%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
13.7°C16.0°C
2 BF 65%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
14.3°C18.0°C
0 BF 57%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
15.7°C15.7°C
1 BF 69%
"Αν είχα ερωτηθεί, θα έλεγα βάλτε και τη δική μου περίοδο"
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

"Αν είχα ερωτηθεί, θα έλεγα βάλτε και τη δική μου περίοδο"

Αντιπαράθεση μεταξύ του υπουργού Ναυτιλίας Παναγιώτη Κουρουμπλή και του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Ν.Δ. Νίκο Δένδια διαδραματίστηκε χθες κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τη σύσταση της Εξεταστικής Επιτροπής με αντικείμενο τη μη τιμολόγηση φαρμάκων το 2015, επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ.

Διαψεύδοντας ότι δεν έγινε τιμολόγηση των φαρμάκων όταν ήταν υπουργός Υγείας, ο Π. Κουρουμπλής είπε πως η τιμολόγηση καθυστέρησε λίγο διότι η τρόικα ζητούσε την κατάργηση του ορίου προστασίας των 12 ευρώ. «Στις 20 Αυγούστου ελέγχθηκε η Υπουργική Απόφαση. Αν νομίζετε ότι υπάρχει κενό, στείλτε το στον εισαγγελέα και να παραιτηθώ από την ασυλία» είπε.

Απαντώντας στη θέση της Ν.Δ. ότι εξαιρέθηκε από τη διερεύνηση η περίοδος κατά την οποία ήταν γραμματέας Πρόνοιας, σημείωσε πως αν είχε ερωτηθεί γι' αυτή την περίοδο, θα είχε δεχτεί να ερευνηθεί το διάστημα της θητείας του, «γιατί πρέπει ο κ. Μητσοτάκης να απαντήσει πού πήγαν τα εκατομμύρια που συγκέντρωσε το Σωματείο Αλληλεγγύης της αείμνηστης μητέρας του για το Μαρίκειο. Αφού θέλουν ανταρτοπόλεμο, να ξέρουν ότι εγώ είμαι από μια περιοχή του ιστορικού Βάλτου, που ξέρουμε καλά τι σημαίνει ανταρτοπόλεμος».

Απαντώντας στις αιχμές Κουρουμπλή για τα πεπραγμένα των πολιτικών ηγεσιών του ΠΑΣΟΚ στα ηνία του υπουργείου Υγείας, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και πρώην υπ. Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος δήλωσε ότι «Αν έχετε κάτι να μου πείτε, πείτε το στην Εισαγγελία».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL