Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
19.2°C22.0°C
3 BF 47%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.7°C21.9°C
3 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
18.8°C20.9°C
2 BF 56%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
17.7°C19.3°C
3 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
22 °C
21.8°C21.8°C
2 BF 31%
ΕΡΕΥΝΑ ALCO ΓΙΑ PhARMA INNOVATION FORUM / Αγωνία για την πρόσβαση σε νέα καινοτόμα φάρμακα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΕΡΕΥΝΑ ALCO ΓΙΑ PhARMA INNOVATION FORUM / Αγωνία για την πρόσβαση σε νέα καινοτόμα φάρμακα

Σε τομέα σημαντικής προτεραιότητας για την ελληνική κοινωνία αναδεικνύεται η Υγεία, ενώ η πλειονότητα των πολιτών ζητάει αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης «περισσότερο από κάθε άλλο τομέα που αξιολογήθηκε», σύμφωνα με τα ευρήματα δημοσκόπησης που διενήργησε η Alco για λογαριασμό του PhARMA Innovation Forum.

Συγκεκριμένα, περισσότεροι από έξι στους δέκα πολίτες θεωρούν ότι το επίπεδο της παρεχόμενης περίθαλψης στην Ελλάδα έχει υποχωρήσει σημαντικά κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης και των πολιτικών λιτότητας που εφαρμόστηκαν. Η πεποίθηση αυτή είναι εντονότερη (74%) στα άτομα ηλικίας 45 ετών και άνω, τα οποία θεωρείται ότι έρχονται συχνότερα σε επαφή με το σύστημα υγείας.

Όπως προκύπτει από την έρευνα, τα καινοτόμα φάρμακα ταυτίζονται από τους πολίτες με μεγαλύτερο προσδόκιμο και καλύτερη ποιότητα ζωής, αλλά και με ευκολότερο τρόπο χορήγησης. Ειδικότερα, έξι στους δέκα πολίτες αναφέρουν ότι τα νέα καινοτόμα φάρμακα σχετίζονται άμεσα με την αύξηση του προσδόκιμου επιβίωσης. Για το 64% των πολιτών, η μειωμένη πρόσβαση στα νέα καινοτόμα φάρμακα σηματοδοτεί σημαντικό κίνδυνο για την υγεία τους, αλλά και υποβάθμιση των Ελλήνων σε πολίτες δεύτερης κατηγορίας. Μόλις το 15% θεωρεί ένα τέτοιο ενδεχόμενο λογικό, εξαιτίας της οικονομικής κρίσης.

Για ένα βιώσιμο σύστημα περίθαλψης

«Τα ευρήματα της έρευνας αναδεικνύουν με σαφήνεια τη σημασία που αποδίδει η ελληνική κοινωνία στον θεσμό της υγειονομικής περίθαλψης, αλλά και το αίτημα για διασφάλιση της πρόσβασης των ασθενών σε καινοτόμες θεραπείες, που προσθέτουν χρόνο και ποιότητα ζωής» σημειώνει ο πρόεδρος του PhRMA Innovation Forum Jim Sage και προσθέτει:

«Προς αυτήν την κατεύθυνση είναι απαραίτητη η συνεργασία μεταξύ της Πολιτείας, του φαρμακευτικού κλάδου και όλων των εμπλεκόμενων φορέων στον χώρο της υγείας. Με εποικοδομητικό διάλογο και αξιοποίηση της διαθέσιμης τεχνογνωσίας, μπορούμε από κοινού να διαμορφώσουμε ένα βιώσιμο σύστημα περίθαλψης, με κινητήριο μοχλό την καινοτομία και κύριο ωφελούμενο τον Έλληνα ασθενή».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL