Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Μόνο από ειδικευμένους γιατρούς η αποτρίχωση laser

Αποκλειστικά και μόνο από ειδικευμένους γιατρούς ειδικότητας Δερματολογίας και Πλαστικής Χειρουργικής μπορεί να γίνεται χρήση μηχανημάτων αποτρίχωσης laser, όπως ορίζει εγκύκλιος που εξέδωσε το υπουργείο Υγείας με αφορμή ερωτήματα από τις αρμόδιες υπηρεσίες των Περιφερειών και από ενδιαφερόμενους πολίτες.

Ειδικότερα, απαγορεύεται στον αισθητικό η διενέργεια ιατρικών πράξεων, είτε με την υπόδειξη, είτε με την καθοδήγηση ή με τη συνεργασία ιατρού οποιασδήποτε ειδικότητας.

Επισημαίνεται ότι προβλέπεται η παροχή υπηρεσιών αισθητικής και στο πλαίσιο των μονάδων αδυνατίσματος και διαιτολογικών μονάδων που λειτουργούν ως πολυδύναμες μονάδες αισθητικής και δίαιτας ή άσκησης, αισθητικής και δίαιτας.

Απαραίτητη προϋπόθεση για τη λειτουργία μονάδας αδυνατίσματος - διαιτολογικής μονάδας είναι η παρουσία υπεύθυνου ιατρού ειδικότητας παθολόγου ή γενικού ιατρού καθ’ όλη τη διάρκεια λειτουργίας αυτής.

Σύμφωνα με το από 03-02-2017 Υπηρεσιακό Σημείωμα της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΚΕΣΥ, η αποτρίχωση μέσω μηχανημάτων laser «αποτελεί ασφαλή μέθοδο αποτρίχωσης, εφόσον διενεργείται από ειδικευμένους γιατρούς ειδικότητας Δερματολογίας και Πλαστικής Χειρουργικής».

 

Δείτε όλα τα σχόλια