Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
10.6°C16.5°C
1 BF 70%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
13 °C
11.1°C14.9°C
2 BF 67%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
8.0°C14.4°C
2 BF 65%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
12.8°C14.1°C
2 BF 82%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
5 °C
4.9°C11.8°C
0 BF 100%
Εν βρασμώ οι υγειονομικοί για το νέο ασφαλιστικό
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Εν βρασμώ οι υγειονομικοί για το νέο ασφαλιστικό

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το νέο ασφαλιστικό πραγματοποιούν σήμερα νοσηλευτές και άλλοι εργαζόμενοι στον χώρο της Υγείας, ενώ τετράωρη στάση εργασίας έχει προκηρύξει η ΠΟΕΔΗΝ (11.00 π.μ. - 3 μ.μ.) για την Αττική και 24ωρη απεργία για την Περιφέρεια, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων.

Οι Επιτροπές Αγώνα Μισθωτών και Αυτοαπασχολούμενων Επιστημόνων, μεταξύ αυτών και η αυτοαπασχολούμενοι υγειονομικοί, διεκδικούν την κατάργηση του λεγόμενου νόμου Κατρούγκαλου, του Ν. 4387/2016, αλλά και των σχετικών εφαρμοστικών εγκυκλίων.

Απαιτούν την κατάργηση του καθεστώτος πληρωμής με Δελτίο Παροχής Υπηρεσιών και κανονικές προσλήψεις, καθώς και άμεση και ριζική μείωση των εισφορών, καθώς και αποκλειστικά δημόσια, υποχρεωτική και καθολική κοινωνική ασφάλιση.

Συγκέντρωση στο υπουργείο Εργασίας

Συγκέντρωση στο υπουργείο Εργασίας διοργάνωσαν χθες το απόγευμα οι αυτοαπασχολούμενοι και η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), αντιδρώντας στις αλλαγές στο ασφαλιστικό σύστημα.

Συγκεκριμένα, επιδότηση στο 80% του μισθού, με πλήρη ασφαλιστική κάλυψη των ανέργων γιατρών κατά τη διάρκεια αναμονής για ειδικότητα ζητά η ΟΕΝΓΕ, καθώς και την άμεση καταβολή των οφειλών στην κοινωνική ασφάλιση και πλήρη κάλυψη των αποθεματικών των ταμείων. Επίσης, ζητούν ένταξη στα Βαρέα και Ανθυγιεινά, αποκατάσταση των μισθολογικών και ασφαλιστικών απωλειών, μείωση των εισφορών για τον κλάδο της σύνταξης, αλλά και ενιαίο, καθολικό, αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύγχρονο σύστημα Υγείας - Πρόνοιας, με αποκλειστική χρηματοδότηση από το κράτος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL