Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.2°C23.6°C
2 BF 62%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
17.4°C22.5°C
2 BF 64%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C19.9°C
4 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
24 °C
21.0°C24.8°C
4 BF 46%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
21.9°C23.5°C
3 BF 40%
ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΡΤΑΣ: / Νοσοκομείο Άρτας: "Η ηγεσία της ΠΟΕΔΗΝ παραπληροφορεί εσκεμμένα"
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΡΤΑΣ: / Νοσοκομείο Άρτας: "Η ηγεσία της ΠΟΕΔΗΝ παραπληροφορεί εσκεμμένα"

«Ο χώρος της δημόσιας υγείας απαιτεί από την ηγεσία της ΠΟΕΔΗΝ να σταθεί στο ύψος του θεσμικού της ρόλου, ανεπηρέαστη από κομματικά συμφέροντα και μικροπολιτικές σκοπιμότητες» τονίζει σε ανακοίνωσή του ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Άρτας Βασίλης Μπαλάσκας και προσθέτει: «Η ηγεσία της ΠΟΕΔΗΝ εσκεμμένα παραπληροφορεί, παραπλανεί και προκαλεί ανησυχία και ανασφάλεια στους πολίτες».

Απαντώντας σημείο προς σημείο στην ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ, επισημαίνει ότι ο αξονικός τομογράφος του ιδρύματος είναι «δύο τομών, όντως παλαιάς τεχνολογίας, χωρίς αυτό το γεγονός όμως να δημιουργεί κανενός είδους πρόβλημα στην ιατρική διάγνωση» και πως η νέα διοίκηση έχει προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες ώστε το ΓΝΑ να προμηθευτεί νέο αξονικό τομογράφο. Ο νέος τομογράφος θα είναι «16 τομών, που θα μπορεί να εξυπηρετεί και παιδιατρικά περιστατικά, με μειωμένη ακτινοβολία για τον ασθενή».

Ο κ. Μπαλάσκας εξηγεί ότι «ο αξονικός τομογράφος είναι μηχάνημα και, όπως όλα τα μηχανήματα, παντού στον κόσμο, παρουσιάζει βλάβες. Το νοσοκομείο μας», συμπληρώνει, «δεν μπορεί να αφήσει υγειονομικά ακάλυπτους τους ασθενείς και ούτε φυσικά να διακινδυνεύσει την υγεία ή ακόμα και τη ζωή τους με διακομιδή πενήντα, κατ' ελάχιστον, χιλιομέτρων σε άλλο Νοσοκομείο, τη στιγμή που υπάρχει διαθέσιμος αξονικός τομογράφος σε απόσταση ενάμισι χιλιομέτρου. Και εφόσον η ΠΟΕΔΗΝ δείχνει να ανησυχεί για το κόστος, ας σκεφτεί το κόστος τέτοιων διακομιδών».

Φωτογραφήθηκαν τα ανταλλακτικά

Ιδιαίτερη μνεία κάνει η διοίκηση και στο φωτογραφικό υλικό που συνόδευσε την ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ, στο οποίο δεν απεικονίζεται παρά ο παλιός εξοπλισμός του νοσοκομείου, που έχει αποσυρθεί, έχει αντικατασταθεί με καινούργιο και βρίσκεται στην αποθήκη, ώστε μέρη του να χρησιμοποιηθούν ως ανταλλακτικά από την Τεχνική Υπηρεσία του νοσοκομείου, εάν τυχόν αυτό χρειαστεί.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL