Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
14.5°C18.7°C
2 BF 61%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
12.4°C18.0°C
1 BF 66%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
13.7°C16.0°C
2 BF 65%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
14.3°C18.0°C
0 BF 57%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
15.7°C15.7°C
1 BF 69%
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΟΡΟΘΕΤΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ / Σύλλογος Οροθετικών Ελλάδας: Επιστολή προς τον Αν. Ξανθό για τις ελλείψεις αντιδραστηρίων
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΟΡΟΘΕΤΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ / Σύλλογος Οροθετικών Ελλάδας: Επιστολή προς τον Αν. Ξανθό για τις ελλείψεις αντιδραστηρίων

Νέα επιστολή προς τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό απέστειλε ο Σύλλογος Οροθετικών Ελλάδας για το «μείζον ζήτημα που έχει προκύψει τον τελευταίο ενάμιση χρόνο αναφορικά με τις ελλείψεις αντιδραστηρίων για την εργαστηριακή επιβεβαίωση της HIV λοίμωξης», αλλά κυρίως «για τη μέτρηση του ιικού φορτίου και της γονοτυπικής αντοχής». Στην επιστολή της η «Θετική Φωνή» καλεί προσωπικά τον υπουργό να παρέμβει, προκειμένου να αντιμετωπιστεί άμεσα το πρόβλημα.

Σύμφωνα με τον Σύλλογο, το πρόβλημα «έχει αποκτήσει πλέον δραματικές διαστάσεις, με αποτέλεσμα να τίθεται σε κίνδυνο η υγεία χιλιάδων ανθρώπων που ζουν με HIV και δεν μπορούν να έχουν πρόσβαση στις εξετάσεις τους. Μόνο στο Εθνικό Κέντρο Αναφοράς Ρετροϊών της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών εκκρεμούν πάνω από 5.000 εξετάσεις». Στο αντίστοιχο κέντρο της Θεσσαλονίκης που καλύπτει τις ανάγκες της Βόρειας Ελλάδας και πάντα σύμφωνα με τα στοιχεία που παραθέτει η "Θετική Φωνή", «παραμένουν προς εξέταση 1.500 δείγματα, ενώ στο εργαστήριο της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας εκκρεμούν άλλα 400 δείγματα αίματος».

Ο Σύλλογος υπενθυμίζει ότι το υπουργείο Υγείας έχει ανακοινώσει πως έχουν ξεκινήσει ήδη από τον Ιούνιο του 2016 οι διαδικασίες για τη διενέργεια διεθνούς διαγωνισμού για την προμήθεια αντιδραστηρίων από το ΚΕΕΛΠΝΟ. Ωστόσο, «οχτώ μήνες μετά βρισκόμαστε ακόμη στο στάδιο της σύνταξης του τελικού κειμένου του διαγωνισμού, ενώ παραμένει άγνωστο πότε θα διενεργηθεί και πότε θα τελεσφορήσει».

Η επιστολή καταλήγει υπογραμμίζοντας ότι «οι άνθρωποι που ζούμε με HIV/AIDS δεν μπορούμε να περιμένουμε μέχρι την ολοκλήρωση του διεθνούς διαγωνισμού. Απαιτούμε μια λύση που θα καλύψει άμεσα τις τρέχουσες ανάγκες για εξετάσεις».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL