Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
22.0°C25.2°C
3 BF 51%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
23 °C
20.8°C25.4°C
2 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.9°C21.6°C
4 BF 55%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
20.4°C20.8°C
2 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.9°C24.0°C
0 BF 33%
Στη Λάρισα το «καραβάνι υγείας» της ΠΟΕΔΗΝ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Στη Λάρισα το «καραβάνι υγείας» της ΠΟΕΔΗΝ

Στην πόλη της Λάρισας βρέθηκε σήμερα το «Καραβάνι Υγείας» που διοργάνωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).

Οι υγειονομικοί πραγματοποίησαν πορεία 9 χιλιομέτρων, ξεκινώντας από το πανεπιστημιακό νοσοκομείο Λάρισας, με συνοδεία τρακτέρ από το μπλόκο της Νίκαιας.

Οι διαδηλωτές πέρασαν από το Γενικό νοσοκομείο με τα πανό τους, φωνάζοντας συνθήματα, για να καταλήξουν στην κεντρική πλατεία της πόλης.

Κατά την διάρκεια της πορείας, γιατροί, νοσηλευτές, αλλά και αγρότες από το μπλόκο της Νίκαιας, έκαναν στάση στη γέφυρα του Πηνειού ποταμού, απ’ όπου πέταξαν στο νερό δύο πανό, στα οποία υπήρχαν οι φωτογραφίες των υπουργών Υγείας, Α. Ξανθού και Π. Πολάκη.

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, σε δηλώσεις του τόνισε μεταξύ άλλων: «Τα δημόσια νοσοκομεία κατέρρευσαν και όμως η κυβέρνηση είναι άνω ποταμών. Δεν είναι δυνατόν, ο αρμόδιος υπουργός να λέει πως τα νοσοκομεία έχουν πλεόνασμα, τη στιγμή που με δήλωση των δανειστών δεν έχουν ούτε καν γάζες».

Ο κ. Γιαννάκος επεσήμανε επίσης, πως η σημερινή πορεία και το «Καραβάνι υγείας» που έφτασε στη Θεσσαλία, στέλνει ένα μήνυμα πως οι υγειονομικοί δεν θα σταματήσουν τον αγώνα τους και «δεν θα υποστείλουν την σημαία τους για την βελτίωση των συνθηκών υγείας και νοσηλείας, προς όφελος των ασθενών».

Τέλος, ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ έκανε και αναφορά στους αγρότες που βρέθηκαν στη συγκέντρωσή τους με τα τρακτέρ, λέγοντας πως «από κοινού θα ανατρέψουν τις πολιτικές που γονατίζουν την ελληνική κοινωνία».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL