Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
19.2°C22.0°C
3 BF 47%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.7°C21.9°C
3 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
18.8°C20.9°C
2 BF 56%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
17.7°C19.3°C
3 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
22 °C
21.8°C21.8°C
2 BF 31%
ΕΟΠΥΥ / ΕΟΠΥΥ: Αποπληρώνονται οι ιατρικές επισκέψεις 2012-2015
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΕΟΠΥΥ / ΕΟΠΥΥ: Αποπληρώνονται οι ιατρικές επισκέψεις 2012-2015

Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία πληρωμής όλων των παρόχων για τον Σεπτέμβριο του 2016, όπως ανακοίνωσε ο ΕΟΠΥΥ, ενώ οριστικοποιήθηκε και η πληρωμή 42 εκατομμυρίων ευρώ προς τους συμβεβλημένους ιατρούς, η οποία αφορά την εξόφληση του υπολειπόμενου ποσού (10%) για «ιατρικές επισκέψεις» της περιόδου 2012-2015.

Στο πλαίσιο του εξορθολογισμού των πληρωμών του Οργανισμού εντάσσεται και η εξόφληση των υποχρεώσεων προς τρίτους, των Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης που εντάχθηκαν στον ΕΟΠΥΥ. Μέχρι σήμερα ο ΕΟΠΥΥ εξοφλεί υποχρεώσεις του ΟΠΑΔ, του ΤΑΠ-ΟΤΕ, του Οίκου Ναύτου και του ΕΤΑΠ - ΜΜΕ.

Σύμφωνα με τον Οργανισμό, η διαδικασία απορρόφησης του συνολικού ποσού και της εξόφλησης αντίστοιχων υποχρεώσεων αναμένεται να ολοκληρωθεί στο πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους. Σε ό,τι αφορά τις ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις των λοιπών ταμείων και συγκεκριμένα των ΙΚΑ (συμπεριλαμβανομένου του ΟΠΑΔ - ΤΥΔΚΥ), ΟΓΑ, ΟΑΕΕ, ΤΑΥΤΕΚΩ, ΕΤΑΑ, η εξόφληση θα πραγματοποιηθεί από τον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) μέσω μεταβίβασης χρημάτων από τον ΕΟΠΥΥ. Η διαδικασία απορρόφησης των πόρων και εξόφλησης αντίστοιχων υποχρεώσεων αναμένεται να ολοκληρωθεί έως 30 Ιουνίου του τρέχοντος έτους.

Νέες συμβάσεις και αποπληρωμή δεδουλευμένων ζητάει ο ΠΙΣ

Την υπογραφή νέων συμβάσεων και την αποπληρωμή δεδουλευμένων ζήτησε ο πρόεδρος του ΠΙΣ Μιχαήλ Βλαστός κατά τη διάρκεια έκτακτης συνεδρίασης του Δ.Σ. του ΕΟΠΥΥ. Ζήτησε την επιτάχυνση των διαδικασιών, ώστε να δοθεί και σε άλλους ιατρούς, ιδιαίτερα νέους, η ευκαιρία να συμβληθούν με το Οργανισμό.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Δ.Σ. του ΕΟΠΥΥ παρουσιάστηκε το ηλεκτρονικό σύστημα μέσα από το οποίο οι ασθενείς θα προμηθεύονται τα ιατροτεχνολογικά προϊόντα κατόπιν γνωματεύσεων των ιατρών. «Μέσα από την ηλεκτρονική εφαρμογή θα εφαρμοστούν κανόνες που θα αποτρέπουν την προκλητή ζήτηση και θα επιτρέπουν τη διάθεση των προϊόντων σε όλους όσοι έχουν ανάγκη» επισημαίνει ο ΠΙΣ.

Όσον αφορά το νέο ασφαλιστικό σύστημα ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, συνεπικουρούμενος από τη νομική του υπηρεσία και τον φορολογικό σύμβουλο, θα προσπαθήσει να βοηθήσει τα μέλη του αναζητώντας λύσεις σε προβλήματα ασφαλιστικά ή φορολογικά. «Η συνεργασία όλων θα βοηθήσει ιδιαίτερα τα μικρομεσαία ιατρεία και εργαστήρια, τα οποία αντιμετωπίζουν ήδη προβλήματα επιβίωσης» υπογραμμίζει ο ΠΙΣ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL