Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
18.4°C22.4°C
3 BF 45%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
17.6°C20.8°C
2 BF 40%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
17.0°C22.0°C
1 BF 51%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.3°C21.9°C
3 BF 59%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
19.5°C19.9°C
3 BF 37%
ΥΠΟΘΕΣΗ NOVARTIS / Υπόθεση Novartis: Έρευνα σε σπίτια πρώην βουλευτή, εκδότη και τραγουδίστριας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΥΠΟΘΕΣΗ NOVARTIS / Υπόθεση Novartis: Έρευνα σε σπίτια πρώην βουλευτή, εκδότη και τραγουδίστριας

Μπαράζ ερευνών σε σπίτια, γραφεία και εταιρείες που συνδέονται με τη Novartis, αλλά και σε άνοιγμα 50 τραπεζικών λογαριασμών προσώπων που σχετίζονται άμεσα ή έμμεσα με τη φαρμακοβιομηχανία πραγματοποίησαν οι διωκτικές αρχές.

Σύμφωνα με πληροφορίες της “Real News”, στις αρχές της προηγούμενης εβδομάδας η Οικονομική Αστυνομία έκανε 30 εφόδους και κατάσχεσε έγγραφα και ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Στο μικροσκόπιο βρέθηκε το σπίτι και το γραφείο του πρώην προέδρου του ΕΟΦ (2014-2015) Δημήτρη Λιντζέρη, που έχει διατελέσει και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.

Ο ΕΟΦ ελέγχεται από τις αρμόδιες αρχές στο πλαίσιο της έρευνας για τη Novartis και τις πρακτικές που ακολουθούσε προκειμένου να επιτυγχάνει υπερκοστολόγηση των προϊόντων της, καθώς μετά το 2012 στην αρμοδιότητά του πέρασε η τιμολόγηση των φαρμάκων.

Λιτζέρης: “Ουδεμία αθέμιτη σχέση είχα με την Novartis”

Απαντώντας στα δημοσιεύματα ο Δημήτρης Λιτζέρης δηλώνει «με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ότι, τόσο στη διάρκεια των 35 χρόνων άσκησης της ιατρικής όσο και κατά το 1 περίπου έτος ως πρόεδρος του ΕΟΦ δεν είχα ουδεμία αθέμιτη σχέση με την εν λόγω εταιρεία».

Προσθέτει δε ότι «οι όποιοι έλεγχοι διενεργούνται είναι αναγκαίοι προκειμένου να διαλευκανθεί η υπόθεση» και πως «για εμένα προσωπικά είναι επιθυμητοί γιατί θα καταδείξουν ότι ως γιατρός λειτουργούσα πάντα στα πλαίσια της ιατρικής δεοντολογίας με στόχο την προάσπιση της υγείας του ασθενούς και ως πρόεδρος του ΕΟΦ λειτουργούσα πάντα στα πλαίσια της νομιμότητας και της προάσπισης του δημοσίου συμφέροντος».

Έφοδος στο σπίτι και το γραφείο του Π. Μαυρίκου

Έφοδος έγινε και στο σπίτι και το γραφείο του Παναγιώτη Μαυρίκου, που διετέλεσε εκδότης της εφημερίδας «Ακρόπολις» και άλλων εντύπων και είχε βρει τραγικό θάνατο στη φλεγόμενη Porsche του στην Αττική Οδό, υπό αδιευκρίνιστες ακόμα συνθήκες.

Τα έντυπα του Παναγιώτη Μαυρίκου ελάμβαναν πολλές διαφημίσεις από τη φαρμακοβιομηχανία και στο «μικροσκόπιο» θα μπουν όλα τα παραστατικά, καθώς και τα ποσά που καταβάλλονταν και η διαδρομή τους.

Υπενθυμίζεται ότι ο εκδότης είχε συνδεθεί με κύκλωμα που αποκαλύφθηκε τον Φεβρουάριο του προηγούμενου έτους και, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, τα μέλη του αποσπούσαν εκβιαστικά εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ για διαφήμιση.

Στο «μικροσκόπιο» γνωστή τραγουδίστρια

Η Οικονομική Αστυνομία ερεύνησε επίσης το σπίτι και το γραφείο της γνωστής τραγουδίστριας, συζύγου επί σειρά ετών συμβούλου πρώην υπουργού Υγείας. Η ίδια, καθώς και ο σύζυγός της συμμετέχουν σε επιχείρηση η οποία πραγματοποιούσε μεγάλες μελέτες για λογαριασμό της Novartis και άλλων φαρμακευτικών εταιρειών και η τραγουδίστρια εμφανίζεται ως διαχειρίστρια της εταιρείας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL