Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
20.2°C23.5°C
2 BF 43%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
20 °C
16.6°C22.9°C
2 BF 45%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
17.1°C21.5°C
2 BF 64%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.2°C21.1°C
1 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
17.9°C17.9°C
0 BF 59%
ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΑΝ. ΞΑΝΘΟΥ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ - ΞΑΝΘΗΣ / Ανδρέας Ξανθός: «Μόνη επιλογή η υποστήριξη της δημόσιας Υγείας»
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΑΝ. ΞΑΝΘΟΥ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ - ΞΑΝΘΗΣ / Ανδρέας Ξανθός: «Μόνη επιλογή η υποστήριξη της δημόσιας Υγείας»

Την πεποίθηση ότι η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων θα εγκρίνει τελικά τη χρηματοδότηση για τη δημιουργία ενός νέου νοσοκομείου στην Κομοτηνή εξέφρασε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός κατά την επίσκεψή του στο Σισμανόγλειο Νοσοκομείο στο πλαίσιο της περιοδείας που πραγματοποιεί σε νοσοκομεία και δομές υγείας της Θράκης.

Όπως εξήγησε ο Ανδρέας Ξανθός, ο λόγος που γίνεται τόσο μεγάλη προσπάθεια για το συγκεκριμένο νοσοκομείο είναι επειδή το Σισμανόγλειο -το οποίο χτίστηκε πριν από 80 χρόνια-αντιμετωπίζει σοβαρά κτηριακά προβλήματα, περισσότερα από κάθε άλλο νοσοκομείο της χώρας, και δεν υπάρχει αυτή την περίοδο άλλο διαθέσιμο χρηματοδοτικό εργαλείο.

Από την πλευρά τους οι εργαζόμενοι εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για τις προσπάθειες που καταβάλλει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου όσον αφορά την ανέγερση νέου νοσοκομείου, επεσήμαναν ότι για πρώτη φορά ορίστηκε διοικητής στο νοσοκομείο με αξιοκρατικά και όχι με κομματικά κριτήρια και, όπως είπαν χαρακτηριστικά, «με την κανονικότητα στις πληρωμές και τις προσλήψεις μόνιμου προσωπικού που γίνονται μετά από έξι χρόνια ξυπνήσαμε από τον εφιάλτη του ξεπουλήματος του ΕΣΥ και των λουκέτων σε νοσοκομεία και κλινικές».

Παρ’ όλα αυτά, οι εκπρόσωποι των γιατρών τόνισαν ότι αυτή τη στιγμή από τις προβλεπόμενες οργανικές θέσεις είναι καλυμμένες μόνο οι μισές, αλλά και πως οι επικείμενες προσλήψεις θα δώσουν «ανάσα».

Κανονικότητα στη λειτουργία του νοσοκομείου Ξάνθης

Μετά το Σισμανόγλειο Κομοτηνής ο υπουργός μετέβη στη Ξάνθη όπου επισκέφθηκε το Γενικό Νοσοκομείο της πόλης. Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε ότι τον Οκτώβριο αποπληρώθηκαν όλες οι ληξιπρόθεσμες οφειλές, έχει διασφαλιστεί η κανονικότητα στις πληρωμές των παρόχων, έχουν αρχίσει οι διορισμοί των μόνιμου προσωπικού, ενώ από το φθινόπωρο έχουν καλυφθεί αρκετές κενές θέσεις με την τοποθέτηση επικουρικών και ειδικευόμενων.

Ωστόσο, όπως ανέφεραν οι εργαζόμενοι, υπάρχει επιτακτική ανάγκη αναδιοργάνωσης και ενίσχυσης του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) και της Παθολογικής Κλινικής.

Ο υπουργός σημείωσε ότι η πολιτική ηγεσία έχει πλήρη επίγνωση των δυσκολιών και ότι δεν έχει άλλη επιλογή από το να υποστηρίξει τη δημόσια περίθαλψη και να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις αναβάθμισης του ΕΣΥ τους παρά τους δημοσιονομικούς περιορισμούς. «Στο ίδιο μνημονιακό περιβάλλον που υπήρχε τα περασμένα χρόνια εμείς διασφαλίσαμε την καθολικότητα στην πρόσβαση με την υγειονομική κάλυψη των ανασφάλιστων, προχωρήσαμε σε νέες προσλήψεις μετά από έξι χρόνια, ομαλοποιήσαμε τις πληρωμές των εφημεριών και των υπερωριών» ανέφερε ο Αν. Ξανθός.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL