Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
14.2°C20.2°C
1 BF 62%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
13.6°C19.6°C
2 BF 71%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
12.0°C16.6°C
2 BF 71%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
14 °C
13.8°C16.1°C
3 BF 67%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
15 °C
14.6°C14.6°C
0 BF 63%
ΑΝΔΡΕΑΣ ΞΑΝΘΟΣ / Ανδρέας Ξανθός: Αλλαγές στο σύστημα προσλήψεων γιατρών και 2.500 προσλήψεις τον Ιανουάριο
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΑΝΔΡΕΑΣ ΞΑΝΘΟΣ / Ανδρέας Ξανθός: Αλλαγές στο σύστημα προσλήψεων γιατρών και 2.500 προσλήψεις τον Ιανουάριο

Αλλαγές στο σύστημα προσλήψεων των γιατρών και 2.500 προσλήψεις τον Ιανουάριο ώστε να μειωθούν οι χρόνοι αναμονής εξήγγειλε και από τον ΣΚΑΪ ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός χθες. Ο υπουργός Υγείας αναφέρθηκε ακόμη στο πρόγραμμα απασχόλησης του ΟΑΕΔ με την πρόσληψη 4.000 εργαζομένων, όπως νοσηλευτές, οι οποίοι θα προσληφθούν με 12μηνη σύμβαση και με πλήρη δικαιώματα μέσα στον επόμενο μήνα.

Υπογράμμισε για άλλη μια φορά ότι οι προσλήψεις θα είναι στοχευμένες με γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό που θα αξιοποιηθούν κατά προτεραιότητα για τη στελέχωση Τμημάτων Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ), Μονάδων Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) και άλλων ζωτικής σημασίας τμημάτων στα δημόσια νοσοκομεία της χώρας, ενώ αντίστοιχες παρεμβάσεις θα γίνουν σε επίπεδο χειρουργείων.

«Αλλάζει το κλίμα»

«Γίνονται βήματα σταδιακής βελτίωσης και αναβάθμισης» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ανδρέας Ξανθός και υπογράμμισε πως «αλλάζει το κλίμα». Επέκρινε δε την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά για τη δήλωσή της ότι «όποιος δεν έχει χρήματα κινδυνεύει να πεθάνει» και σχολίασε: «Ήταν απολύτως άστοχο αυτό που είπε η κ. Γεννηματά», ενώ παράλληλα σημείωσε ότι υπάρχει ζήτημα αξιοποίησης γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού.

Αναστράφηκε η υποχρηματοδότηση του ΕΣΥ

Ο υπουργός Υγείας δήλωσε ότι η υποχρηματοδότηση του ΕΣΥ έχει αναστραφεί, με τις δαπάνες Υγείας να ανέρχονται σε 5,1% του ΑΕΠ το 2016, από το 4,7% του ΑΕΠ που ήταν το 2014. «Το ποσό είναι ανεπαρκές για να αντιμετωπίσει και την αυξημένη ανάγκη που έχει προκαλέσει και η ιδία η κρίση», τόνισε και πρόσθεσε ότι «η ανάταξη του συστήματος δεν είναι εύκολη υπόθεση». Υπενθύμισε ενδεικτικά ότι «πέρυσι προσλάβαμε 1.300 επικουρικούς γιατρούς και 3.500 προσωπικό γενικότερα για άμεσες ανάγκες και έτσι σταθεροποιήθηκε» το σύστημα.

Υπόθεση Novartis

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο Ανδρέας Ξανθός σημείωσε ότι «εμείς δεν έχουμε εμπλακεί στη διερεύνηση αυτής της υπόθεσης» και εξήγησε ότι είναι σε εξέλιξη μια πολύ μεγάλη έρευνα. Όπως επεσήμανε, το γεγονός αυτό δείχνει τη μεγάλη δύναμη των πολυεθνικών στα κλάδο των φαρμάκων και είναι η στιγμή να δημιουργηθεί ένα νέο πλαίσιο σε διεθνές επίπεδο που θα διασφαλίζει, πρώτον, διαφάνεια στη διαδικασία τιμολόγησης και δίκαιη διαπραγμάτευση τιμών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL