Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
10.1°C16.2°C
2 BF 63%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
8.6°C13.4°C
2 BF 58%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
9.0°C16.0°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
14 °C
13.6°C15.4°C
3 BF 87%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
10 °C
9.9°C12.3°C
0 BF 76%
ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΕΥΠ ΕΟΠΥΥ - ΠΕΔΥ 27-28 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ / Μαχητικό Μέτωπο στους χώρους εργασίας και στην κοινωνία
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΕΥΠ ΕΟΠΥΥ - ΠΕΔΥ 27-28 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ / Μαχητικό Μέτωπο στους χώρους εργασίας και στην κοινωνία

Του Παναγιώτη Ψυχάρη*

Η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας στη χώρα μας χρειάζεται κρατική στήριξη, ιδιαίτερα σήμερα που η ανεργία και η υποαπασχόληση παραμένουν σε υψηλά επίπεδα. Ιδιαίτερα σήμερα που η οικονομική κρίση και οι πιέσεις των δανειστών έχουν οδηγήσει σε οικονομικό και κοινωνικό αδιέξοδο εκατομμύρια συνανθρώπους μας.

Ο νόμος 4238/2014, που ουσιαστικά κατέστρεψε ό,τι είχε μείνει όρθιο μέχρι τότε, με μαζικές απολύσεις 3.000 γιατρών, με κλείσιμο μονάδων ΙΚΑ-ΕΟΠΥΥ και μετά ΠΕΔΥ, με υποβάθμιση και κλείσιμο εργαστηρίων, έχει αφήσει ανεξίτηλες πληγές στο κρατικό σύστημα υγείας. Η γιγάντωση του μεγάλου ιδιωτικού τομέα είναι μία από τις συνέπειες της συρρίκνωσης του δημόσιου τομέα.

Το Αγωνιστικό Μέτωπο Γιατρών αγωνίστηκε τα τρία τελευταία χρόνια με αριστερή συνέπεια. Όχι μόνο ανέδειξε τα προβλήματα, αλλά πάλεψε με πάθος κατά των απολύσεων γιατρών, κατά του κλεισίματος μονάδων και έφερε ένα νέο ρεύμα στη μέχρι πριν τρία χρόνια τελμάτωση του συνδικαλιστικού κινήματος των γιατρών. Ανέδειξε την κινηματική δράση ως τον μόνο τρόπο διεκδίκησης και πάλης απέναντι σε ένα σύστημα υγείας απαξιωμένο. Μαζικοποίησε το κίνημα. Κράτησε επίκαιρο το όραμα για καλύτερη Υγεία. Πάλεψε για την υγειονομική κάλυψη όλων των κατοίκων της χώρας και των ανασφάλιστων.

Στις εκλογές του Νοεμβρίου πρέπει να αναδειχθεί ένα νέο διοικητικό συμβούλιο ακόμα μαχητικότερο, με δυναμική διείσδυση στους χώρους εργασίας και στην κοινωνία.

Θα συνεχίσουμε τον αγώνα για επάνοδο όλων των απολυμένων γιατρών και το άνοιγμα των μονάδων υγείας που έκλεισαν.

* Εκπρόσωπος Αγωνιστικού Μετώπου Γιατρών ΠΕΔΥ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL