Live τώρα    
12°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
12 °C
9.6°C12.6°C
3 BF 77%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
12 °C
10.5°C13.2°C
3 BF 67%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
12 °C
11.6°C12.6°C
2 BF 77%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.3°C14.9°C
2 BF 69%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
11 °C
10.9°C11.3°C
4 BF 82%
ΑΝΝΑ ΖΕΡΒΟΥ, ΔΙΟΙΚΗΤΡΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ / Άννα Ζερβού: Τι συμβαίνει με την Ψυχιατρική κλινική του Βοστάνειου
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΑΝΝΑ ΖΕΡΒΟΥ, ΔΙΟΙΚΗΤΡΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ / Άννα Ζερβού: Τι συμβαίνει με την Ψυχιατρική κλινική του Βοστάνειου

Στα δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για κλείσιμο της Ψυχιατρικής κλινικής του Νοσοκομείου Μυτιλήνης απαντά με ανακοίνωσή της η διοικήτρια του νοσηλευτικού ιδρύματος Άννα Ζερβού, παραθέτοντας στοιχεία για την υπόθεση.

Συγκεκριμένα, η κλινική του Βοστάνειου Νοσοκομείου λειτουργούσε με 3 ψυχιάτρους, ο ένας εκ των οποίων ήταν στρατιωτικός γιατρός με δελτίο απόδειξης παροχής υπηρεσιών για κάλυψη εφημεριακών αναγκών, του οποίου η σύμβαση έληξε τον Ιούνιο, με τον ίδιο να γνωστοποιεί εγκαίρως την επικείμενη μετάθεσή του εκτός νησιού.

Έπειτα από 17 μέρες παραιτήθηκε αιφνιδίως και η επιμελήτρια της Β’ Ψυχιατρικής και αυθημερόν απεστάλη έγγραφο στη Διοίκηση της 2ης ΥΠΕ για μετακίνηση ιατρού από οποιαδήποτε μονάδα αρμοδιότητάς της.

Μηδενικό ενδιαφέρον για πλήρωση των θέσεων

Ύστερα από 7 ολόκληρα χρόνια προκηρύχθηκαν πέντε θέσεις ιατρών ΕΣΥ, μεταξύ αυτών και μία θέση ειδικότητας ψυχιατρικής βαθμού επιμελητή Β΄. Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων έληξε στις 21/6, με τον μοναδικό υποψήφιο να έχει δηλώσει το νοσοκομείο στις τελευταίες του προτιμήσεις.

Κατανοώντας την κόπωση της μοναδικής ιατρού και του αιτήματός της για χορήγηση άδειας, πραγματοποιήθηκε, σε συνεννόηση με τους δύο ψυχιάτρους του διασυνδεόμενου νοσοκομείου της Λήμνου, μετακίνησή τους.

Προκηρύχθηκε και θέση ψυχίατρου με δελτίο απόδειξης παροχής υπηρεσιών, η προθεσμία έληξε και δεν υπήρξε κανένας υποψήφιος, ενώ όπως ενημερώνει η κ. Ζερβού, εντός των επόμενων ημερών θα επαναληφθεί η διαδικασία «ευελπιστώντας στην υποβολή αιτήσεων από ενδιαφερόμενους ιατρούς». Παράλληλα, γίνονται προσπάθειες για την κάλυψη των εφημεριών από στρατιωτικό ιατρό.

Αναστολή λειτουργίας για αναρρωτική άδεια

Τούτων δοθέντων, αποφασίστηκε ότι στην περίπτωση της αναρρωτικής άδειας της μοναδικής ιατρού, θα αναστέλλεται προσωρινά η λειτουργία του ψυχιατρικού τμήματος. Την ίδια στιγμή, μια σειρά από ενέργειες βρίσκονται σε εξέλιξη ή έχουν ολοκληρωθεί, όπως: α) η προκήρυξη θέσεων ιατρών ΕΣΥ, β) οι πληρωμές ληξιπρόθεσμων οφειλών ποσού περίπου 3.000.0000 ευρώ και γ) η εξασφάλιση για πρώτη φορά άμεσα ίδιων πόρων ποσού περίπου 2.000.000 ευρώ για την μισθοδοσία του επικουρικού ιατρικού και λοιπού προσωπικού.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL