Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.4°C21.6°C
2 BF 69%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ασθενής ομίχλη
19 °C
15.6°C20.8°C
2 BF 70%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
17.7°C19.8°C
4 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
25 °C
22.5°C24.8°C
2 BF 34%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
20.9°C22.3°C
3 BF 46%
Επιστολή - Διαμαρτυρία: / Στάθμευση αναπηρικών αυτοκινήτων
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Επιστολή - Διαμαρτυρία: / Στάθμευση αναπηρικών αυτοκινήτων

Του Χρήστου Σ. Αρβανίτη, ατόμου με αναπηρία

Εδώ και δυόμισι χρόνια η χώρα έχει περιέλθει σε μία κατάσταση περιδίνησης (οικονομική κρίση), αλλά πρέπει να δείχνει και το κοινωνικό της πρόσωπο, ιδίως στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, όπως είναι τα άτομα με αναπηρία (δεν έχει σημασία το είδος της αναπηρίας, σωματική ή διανοητική, οι πολύτεκνοι, οι ανάπηροι πολέμου). Το κοινωνικό της πρόσωπο η χώρα πρέπει να το δείχνει στις ανωτέρω ευπαθείς κοινωνικές ομάδες γιατί η κοινωνική μέριμνα των ευπαθών κοινωνικών ομάδων είναι συνταγματική επιταγή (άρθρο 21 παρ. 2&3).

Αφορμή γι' αυτή την επιστολή ήταν μια επίσκεψή μου στη μαρίνα του φλοίσβου, όπου, αν και υπάρχουν θέσεις στάθμευσης για Άτομα με Αναπηρία, μου ζήτησαν να πληρώσω τέλη στάθμευσης, παρότι έχω κάρτα για αναπήρους, μία από τις χρησιμότητες της οποίας είναι να μην πληρώνω τέλη στάθμευσης πουθενά.

Το ανωτέρω ατόπημα του ατόμου που σκέφτηκε να βάλει τέλη στάθμευσης για τα Άτομα με Αναπηρία (ιδίως για τα άτομα που έχουν εκδώσει κάρτα) είναι μια μικρογραφία των ατοπημάτων που κάνει η κεντρική εξουσία σε σχέση με τις κοινωνικά ευπαθείς ομάδες (π.χ. περικοπή προνοιακών επιδομάτων, περικοπή συντάξεων γονέων που έχουν ανάπηρα τέκνα).

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL