Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Με "λουκέτο" κινδυνεύει το Κέντρο Υγείας Ιάσμου

Κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ επισκέφθηκε το Κέντρο Υγείας του Ιάσμου Ροδόπης και διαπίστωσε μεγάλες ελλείψεις σε φάρμακα και υλικά, αλλά και την ήδη γνωστή αποστέρηση από ασθενοφόρο.

Κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ επισκέφθηκε το Κέντρο Υγείας του Ιάσμου Ροδόπης και διαπίστωσε μεγάλες ελλείψεις σε φάρμακα και υλικά, αλλά και την ήδη γνωστή αποστέρηση από ασθενοφόρο. Επίσης το μείζον είναι ότι ο διοικητής του μετακίνησε παραϊατρικό προσωπικό από το κέντρο Υγείας του Ιάσμου στο Νοσοκομείο της Κομοτηνής. Όπως κατήγγειλε ο διευθυντής του Κ.Υ. στην αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ, στην οποία μεταξύ άλλων συμμετείχε και ο βουλευτής του Αϊχάν Καραγιουσούφ, ουσιαστικά το Κέντρο Υγείας οδεύει προς κλείσιμο και όλα αυτά σε μια περιοχή 20.000 ανθρώπων, κυρίως αγροτών.

Σε συνάντηση που είχαν χθες οι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ με τον διοικητή του Νοσοκομείου, ζήτησαν να αρθούν οι αποσπάσεις αυτές, αλλά εκείνος τους είπε ότι δεν μπορεί να το κάνει αυτό δεδομένου ότι υπάρχουν στον ΕΟΠΠΥ ίδιες ειδικότητες με τους αποσπασμένους, αλλά δεν μπορούν να μετακινηθούν από τον ΕΟΠΠΥ και πλέον είναι θέμα υπουργείου. Υπάρχουν σοβαρές αντιδράσεις από τους κατοίκους του Ιάσμου, γιατί έτσι πλήττεται ένα βασικό δικαίωμά τους, αυτό στην εύκολη πρόσβαση στις παροχές της Υγείας. Τυχόν κλείσιμο ή περαιτέρω υποβάθμιση του Κέντρου Υγείας θα δημιουργήσει τεράστιο πρόβλημα.

Δείτε όλα τα σχόλια