Live τώρα    
25°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
25 °C
23.3°C25.8°C
3 BF 38%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
20.2°C24.8°C
2 BF 40%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
20 °C
19.4°C22.6°C
3 BF 57%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σκόνη
24 °C
21.0°C24.9°C
5 BF 58%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
22.3°C25.2°C
2 BF 40%
Πανυγειονομική 24ωρη απεργία για την πρωτοβάθμια Υγεία
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Πανυγειονομική 24ωρη απεργία για την πρωτοβάθμια Υγεία

Ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου του υπουργείου Υγείας για τη διάλυση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας σήμερα και όλοι οι φορείς που εκπροσωπούν γιατρούς και εργαζόμενους στην Υγεία κατέρχονται από το πρωί σε 24ωρη πανελλαδική απεργία διοργανώνοντας, στις 11 π.μ., συλλαλητήριο έξω από το υπουργείο Υγείας και, στη συνέχεια, πορεία διαμαρτυρίας προς τη Βουλή.

Στη σημερινή απεργία συμμετέχουν ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, η Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία, η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Επιστημονικού Υγειονομικού Προσωπικού ΕΟΠΥΥ, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων ΕΟΠΥΥ.

Αίτημα όλων των υγειονομικών είναι να μην ψηφιστεί το νομοσχέδιο και να ξεκινήσει διάλογος από μηδενική βάση για τη δημιουργία πλήρους, καθολικού, δωρεάν συστήματος υγείας, το οποίο θα καλύπτει όλους τους ασφαλισμένους και ανασφάλιστους πολίτες που ζουν στη χώρα, ανεξάρτητα από φύλο, φυλή, οικονομική κατάσταση και τόπο διαμονής.

Στο συλλαλητήριο καλεί και τα Κοινωνικά Ιατρεία Φαρμακεία Αττικής επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση "προωθεί ένα πολιτικό σχέδιο ακόμα μεγαλύτερης ιδιωτικοποίησης της υγείας". "Το ψευδεπίγραφο καταστροφικό νομοσχέδιο που διαλύει τη δημόσια πρωτοβάθμια υγεία, προωθήθηκε χωρίς καμία ουσιαστική αλλαγή στην ολομέλεια και επίκειται η ψήφισή του. Η συμμετοχή μας στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής την περασμένη εβδομάδα, απέδειξε την όλη κατ' ουσία προσχηματική διαδικασία, δεδομένου ότι μεταξύ όλων των άλλων, παραχωρήθηκε χρόνος ομιλίας μόλις 3 λεπτών στους καλεσμένους εκπροσώπους ομοσπονδιών", επισημαίνει η ΠΟΣΕΥΠ - ΕΟΠΥΥ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL