Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
13.6°C17.4°C
2 BF 56%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
9.7°C13.8°C
2 BF 54%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
11.0°C16.0°C
2 BF 69%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
14.4°C17.1°C
2 BF 82%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
11 °C
10.9°C12.9°C
0 BF 76%
Ελληνικό Κολέγιο Οφθαλμολογίας: / Το ΚΕΣΥ κωλυσιεργεί για τις μονάδες ημερησίας νοσηλείας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ελληνικό Κολέγιο Οφθαλμολογίας: / Το ΚΕΣΥ κωλυσιεργεί για τις μονάδες ημερησίας νοσηλείας

Τον αντιπρόεδρο του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας (ΚΕΣΥ) Γιάννη Δατσέρη καταγγέλλει το Ελληνικό Κολέγιο Οφθαλμιάτρων για συστηματική απόπειρα να αναχαιτισθεί κάθε προσπάθεια της πολιτείας να εκσυγχρονίσει τις δομές Υγείας προς όφελος των πολιτών και συγκεκριμένα για την καθυστέρηση στη γνωμοδότηση του συμβουλίου για τη δημιουργία των Κέντρων Ημερησίας Νοσηλείας στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας της χώρας μας.

Συγκεκριμένα, το Ελληνικό Κολέγιο Οφθαλμιάτρων αναφέρει μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή του:

"Από το 2011, οπότε ψηφίστηκε ο Ν. 4025/2011, αναμένουμε την έκδοση του Προεδρικού Διατάγματος για τις Μονάδες Ημερήσιας Νοσηλείας. Σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Υγείας, έπρεπε να εκδοθεί μέσα σε έξι μήνες. Πλην όμως, με προτροπή του αντιπροέδρου του ΚΕΣΥ κ. Γ. Δατσέρη το συμβούλιο κωλυσιεργεί εσκεμμένα να γνωμοδοτήσει.

Το σχετικό άρθρο, όπως κατατέθηκε στο Νομοσχέδιο για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ) από το υπουργείο Υγείας, είναι απολύτως σύννομο και σύμφωνο με τα ευρωπαϊκά δεδομένα. Ωστόσο, συναντά για πολλοστή φορά εμπόδια από τον ίδιο άνθρωπο και τους πέριξ αυτού. Καταγγέλλουμε την πρακτική του συγκεκριμένου παράγοντα, ο οποίος παρουσιάζεται όχι μόνο ως αντιπρόεδρος του ΚΕΣΥ, αλλά και ως σύμβουλος του αντιπροέδρου της Κυβέρνησης για θέματα Υγείας. Το Ελληνικό Κολέγιο Οφθαλμολογίας ζητά να εφαρμοστεί και στη χώρα μας ό,τι εφαρμόζεται εδώ και 30 χρόνια στην Ευρώπη και την Αμερική. Τίποτε περισσότερο και τίποτε λιγότερο.

Πρόσφατη μελέτη της Εθνικής Σχολής Δημόσια Υγείας υπολογίζει ότι τα οφέλη για τον κρατικό προϋπολογισμό και τον ΕΟΠΥΥ από τη λειτουργία των Μονάδων Ημερήσιας Νοσηλείας ανέρχονται σε 225 εκατομμύρια ευρώ ετησίως.

Είναι ώρα οι κ.κ. βουλευτές να αναρωτηθούν και να ζητήσουν εξηγήσεις γιατί η χώρα δεν εκσυγχρονίζεται επιτέλους σύμφωνα με τα διεθνή και ευρωπαϊκά πρότυπα και επιστημονικά δεδομένα προς όφελος των ασθενών, του κοινωνικοασφαλιστικού συστήματος και του ιατρικού τουρισμού. Κι αυτό, την ώρα που η Ελλάδα έχει, περισσότερο από ποτέ, ανάγκη να εξοικονομήσει δαπάνες και να βαδίσει με άξονα την ανάπτυξη και την πρόοδο. Ποιοι και γιατί αντιδρούν; Ζητάμε την προσωπική παρέμβαση του κ. αντιπροέδρου της κυβέρνησης".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL