Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
17.1°C20.7°C
2 BF 52%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
18 °C
16.5°C18.5°C
2 BF 68%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
14.8°C16.6°C
3 BF 70%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
15.4°C18.0°C
4 BF 52%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.9°C19.9°C
3 BF 40%
Γρ. Μαρκέτος: Μικρός αριθμός προσλήψεων έχει γίνει μέχρι στιγμής στο ΕΣΥ (Ηχητικό)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Γρ. Μαρκέτος: Μικρός αριθμός προσλήψεων έχει γίνει μέχρι στιγμής στο ΕΣΥ (Ηχητικό)

«Στο Κόκκινο Πάτρας 107.7» μίλησε ο διευθυντής του ΕΣΥ- Κέντρου Υγείας Άνω Πόλης, Γρηγόρης Μαρκέτος με αφορμή τις υγειονομικές κινητοποιήσεις, που πραγματοποιήθηκαν 7 Απριλίου, την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας και την ενίσχυση, που χρειάζεται το Εθνικό Σύστημα Υγείας με γιατρούς, νοσηλευτές και λοιπό προσωπικό.

«Είναι μικρός ο αριθμός των προσλήψεων, που έχουν γίνει μέχρι στιγμής στα νοσοκομεία», είπε ο κ. Μαρκέτος, περίπου 300-400 στον αριθμό, υπογραμμίζοντας ότι «αυτοί οι χιλιάδες δεν υπάρχουν ακόμη, αλλά πράγματι μπορεί να έχουν δρομολογηθεί». Επισημαίνει ότι σίγουρα υπάρχουν ελλείψεις στα νοσοκομεία και της Δυτικής Ελλάδας, σε έμψυχο και άψυχο υλικό, «δεν γίνεται να λύνουμε το θέμα με το να αποσπώ έναν στρατιωτικό γιατρό στο νοσοκομείο Καστοριάς και να λέμε ότι κάλυψα το νοσοκομείο, με αποσπάσεις ή με ημίμετρα».

Από την άλλη δεν είναι μόνο οι γιατροί, υπάρχει η αβεβαιότητα των συμβάσεων του υπόλοιπου προσωπικού (π.χ. τεχνικοί, καθαρίστριες), είναι και αυτοί στην πρώτη γραμμή. «Οι συμβάσεις λήγουν, όσον αφορά τις καθαρίστριες του νοσοκομείου «Άγιος Ανδρέας» της Πάτρας και πρέπει να προβλέψει από τώρα για να μην δημιουργηθεί κενό. Φανταστείτε ένα νοσοκομείο να μην υπάρχει καθαριότητα ή να πρέπει να βρούμε τελευταία στιγμή συνεργεία καθαριότητας, όπως είχαμε και πριν το 2015, εκτός κι αν είναι έτοιμα και έχουν στο νου τους κάτι άλλο».

https://w.soundcloud.com/player/?url=https%3A//api.soundcloud.com/tracks/793617127&color=%23ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&show_teaser=true&visual=true

Για τους ιδιώτες γιατρούς και τα Κέντρα Υγείας, που φαίνεται να μπαίνουν στη μάχη του κορωνοϊού για να ενισχύσουν και να στηρίξουν το έργο των δημόσιων νοσοκομείων, ο κ. Μαρκέτος απάντησε ότι «είμαστε θετικοί στο να βοηθήσουμε όλοι μαζί, δεν είναι αυτή όμως η οπτική ματιά, που έχει η νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση. Θέλουν να μπει ο ιδιωτικός τομέας στα νοσοκομεία και να πάψουν να είναι αποκλειστικά δημοσίου συμφέροντος . Ο στόχος τους είναι οι ΣΔΙΤ και κάθε κίνηση, που κάνουν προσβλέπει σε αυτό» υπογραμμίζοντας ότι τις τελευταίες ημέρες υπερτονίζονται από κυβερνητικά στελέχη οι δωρεές των διαφόρων ιδρυμάτων, ενώ η εισβολή ιδιωτών στα νοσοκομεία, πιθανότατα να μην γίνει η ενίσχυση με μόνιμο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. «Θα είναι οι ιδιώτες, οι οποίοι υποτίθεται ότι θα καλύπτουν τις ανάγκες του νοσοκομείου, στην πραγματικότητα όμως, θα καλύπτου τις ανάγκες της πελατείας τους, θα έχουν τα μηχανήματα όλα στη διάθεσή τους, που είναι μηχανήματα, που αγόρασε με αίμα ο ελληνικός λαός, δεν θέλουμε κάτι τέτοιο. Εμείς στηρίζουμε κριτικά και όχι σιωπηλά τη κυβέρνηση, και ελέγχουμε στηρίζοντας» ξεκαθάρισε ο κ. Μαρκέτος.

Σχολιάζοντας την παρουσία της ΕΛ.ΑΣ έξω από νοσοκομείο της Αθήνας είπε ότι «είχαμε συμβολικές συγκεντρώσεις έξω από τα νοσηλευτικά ιδρύματα, συμβολική επέμβαση των αστυνομικών στον Ευαγγελισμό, έκαναν και αυτοί τη συμβολική τους παρουσία για να δείξουν ότι χειροκροτούν προφανώς τους υγειονομικούς για τον αγώνα, που δίνουν. Δεν μου άρεσε καθόλου αυτή η εικόνα. Αν είχα δει να μπαίνουν αστυνομικοί στη συνάντηση του κ. Χαρδαλιά στη Θράκη, που ήταν 35 άτομα σε μια αίθουσα, θα έλεγα υπάρχει η ίδια αντιμετώπιση, για αυτό το αναφέρω μόνο».

Αναφορικά με τους σχεδιασμούς της 6ης ΥΠΕ και τη συνεργασία του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Πάτρας και των Κέντρων Υγείας Αγίου Αλεξίου, Ζαρουχλεϊκων και Κάτω Αχαΐας για τα περιστατικά πολιτών με κορωνοϊό, επισήμανε ότι είναι προς τη σωστή κατεύθυνση. «Ήταν πάγιο αίτημα, που εξέφραζε τις τελευταίες ημέρες ο ΣΥΡΙΖΑ, και έλεγε ότι έπρεπε και τα Κέντρα Υγείας να συμμετέχουν στον αγώνα κατά του κορωνοϊού, να αποτελέσουν και αυτά ένα μέρος της επίθεσης στην πανδημία αυτή».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL