Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
18.2°C22.0°C
1 BF 47%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
18 °C
14.7°C21.2°C
2 BF 57%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
16.0°C19.4°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.8°C21.5°C
1 BF 61%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
14.9°C18.4°C
2 BF 63%
Με εθελοντές θα αντιμετωπίσει την πανδημία του κορωνοϊού η κυβέρνηση; - Κραυγή αγωνίας από τους γιατρούς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Με εθελοντές θα αντιμετωπίσει την πανδημία του κορωνοϊού η κυβέρνηση; - Κραυγή αγωνίας από τους γιατρούς

Παρά την επέλαση της πανδημίας του κορωνοϊού και στη χώρα μας που ως τώρα καταγράφει 17 νεκρούς, 624 κρούσματα στη χώρα η κυβέρνηση ακόμα δεν προχωρά σε μόνιμες προσλήψεις αλλά περιμένει με εθελοντές να καλύψει τις μεγάλες ελλείψεις.

Για προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού μιλά σήμερα ο υπουργός Υγείας, Β. Κικίλιας κατά την καθημερινή ενημέρωση του Υπουργείου και αξίζει να αναρωτηθεί κανείς αν έπρεπε να βρεθεί η χώρα στη δίνη της πανδημίας για να κατανοήσει την ανάγκη στήριξης του ΕΣΥ η κυβέρνηση.

Ωστόσο αφήνει ασαφές το πότε θα γίνουν αυτές και βάζει μπροστά τους "εθελοντές"!

Κάλεσμα στην κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα στην ενίσχυση της δημόσιας Υγείας με γιατρούς, επίταξη νοσηλευτικών μονάδων και με μέσα προφύλαξης για όσους είναι στη πρώτη γραμμή απευθύνει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

Να σημειωθεί ότι στις 12 Μαρτίου ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας έκανε έκκληση στο υγειονομικό προσωπικό -γιατρούς, νοσηλευτές και παραϊατρικό προσωπικό- να υποβάλουν αιτήσεις ώστε να προσληφθούν άμεσα, με διετείς συμβάσεις, στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Φαίνεται ότι δεν υπήρξε η ανάλογη ανταπόκριση και προσπαθούν σήμερα με το εθελοντικό πρόγραμμα που ξεκινά το Υπουργείο Υγείας να καλύψουν τις ανάγκες για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε όποιον μπορεί να προσφέρει τις υπηρεσίες του όπως ιατροί, νοσηλευτές, παραϊατρικό προσωπικό, ψυχολόγοι, φοιτητές αλλά και συνταξιούχοι επιστημών υγείας.

Την ίδια ώρα πάνω από 73 γιατροί νοσούν και οι ΜΕΘ παραλύουν από το βάρος τόσο της πανδημίας όσο και των άλλων σοβαρών περιστατικών που χρήζουν προστασίας. Η κυβέρνηση οφείλει να αναλάβει τις ευθύνες της και να προχωρήσει ΑΜΕΣΑ σε προσλήψεις γιατρών, νοσηλευτικού και διοικητικού προσωπικού για να μην καταρρεύσουν τα Νοσοκομεία.

"Να αναλάβει ΤΩΡΑ η Πολιτεία τις ευθύνες της για άμεση ενίσχυση της δημόσιας Υγείας με γιατρούς, νοσηλευτές, προστατευτικό υλικό για το ιατρικό προσωπικό και επιτάξεις ιδιωτικών νοσοκομείων για αύξηση των ΜΕΘ" τονίζει ο Αλέξης Χαρίτσης σε δήλωση του μέσω social media

Κραυγή αγωνίας από 713 γιατρούς για την στελέχωση του ΕΣΥ

Υποστελεχωμένο, γηρασμένο και απροετοίμαστο χαρακτηρίζουν το Εθνικό Σύστημα Υγείας περισσότεροι από 700 γιατροί, με ψήφισμά τους, ζητώντας παράλληλα από την κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες τις.

Ανοίξτε άμεσα κλίνες ΜΕΘ και προμηθευτείτε αναπνευστήρες

Προχωρήστε άμεσα σε προσλήψεις μόνιμου και έκτακτου υγειονομικού προσωπικού για τη στελέχωση των κλινών ΜΕΘ και των λοιπών κενών θέσεων στο ΕΣΥ

Επιτάξτε όσες κλίνες ΜΕΘ και νοσοκομεία του ιδιωτικού τομέα χρειαστεί για να αντέξει το ΕΣΥ

Προμηθεύστε με αντιδραστήρια τα δημόσια νοσοκομεία και εξοπλίστε τα με μοριακές τεχνικές (PCR)

Ανακαλέστε την απαράδεκτη ρύθμιση για καραντίνα 7 ημερών στους συναδέλφους που θα νοσήσουν με πρόνοια για αντικατάσταση των νοσούντων με νέο προσωπικό

Εξασφαλίστε για το σύνολο των υγειονομικών όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας

Ανακαλέστε την απαράδεκτη οδηγία του ΕΟΔΥ που μειοδοτεί σχετικά με τα απαιτούμενα μέτρα ατομικής προστασίας και μας καλεί να δουλέψουμε με μειωμένο ή και ανύπαρκτα εξοπλισμό

Μεριμνήστε για τους πιο ευπαθείς ανάμεσά μας (έγκυες, συνάδελφοι με χρόνια νοσήματα)».

Μόνη προκήρυξη για μόνιμες θέσεις γιατρών είναι της Άνοιξης του 2019

«Οι συμβασιούχοι που θα κληθούν σήμερα να "βάλουν πλάτη" να έχουν ειδική μοριοδότηση και μπόνους προϋπηρεσίας που θα τους επιτρέπει σε δεύτερο χρόνο να διεκδικήσουν σταθερή θέση απασχόλησης στο δημόσιο σύστημα, όπου ούτως ή άλλως θα καλύψουν διαχρονικές ανάγκες και κενά» εξήγησε σε συνέντευξή του στο Κόκκινο, ο τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέας Ξανθός.

Η μόνη προκήρυξη για μόνιμες θέσεις γιατρών είναι αυτή της Άνοιξης του 2019 που πάγωσε λόγω εκλογών. «Πέρασαν επτά μήνες για να την αναθερμάνουν και τρέχει, αλλά λόγω της μεγάλης καθυστέρησης στα Ειδικά Επιστημονικά Συμβούλια θα καθυστερήσει», σημείωσε ο κ. Ξανθός. Γι` αυτό «το κρίσιμο τώρα είναι να ζητήσουμε άμεση κάλυψη με συμβασιούχους, αλλά με την προοπτική αυτός ο κόσμος να έχει πάρει το μήνυμα, ότι θα υπάρξει πρόνοια μόνιμης κάλυψης των αναγκών και θα έχει αυτή την δυνατότητα. Αλλιώς, δεν θα έχουμε ανταπόκριση».

Καθημερινή ενημέρωση για επιπλέον ΜΕΘ ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ

Καθημερινή ενημέρωση για κρούσματα, απώλειες, διασωληνωμένους και νέες ΜΕΘ, επιπλέον μάσκες και γάντια στους γιατρούς ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ.

Μαζί με κρούσματα, διασωληνωμένους και απώλειες ζητάμε καθημερινή ενημέρωση για τις προσθήκες γιατρών και νοσηλευτών στο σύστημα Υγείας, τις επιπλέον κλίνες ΜΕΘ, τμήματα νοσοκομείων και κλινικών, τις επιπλέον μάσκες, γάντια, στολές, κτλ. που διανέμονται, τόνισε ο τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Ξανθός μιλώντας Στο Κόκκινο και τον Νίκο Ξυδάκη.

Κατ. Μπρ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL