Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας εργαζομένων σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης

dailythess.gr

Κύρια αιτήματα η αύξηση της χρηματοδότησης για την υγεία, οι προσλήψεις προσωπικού, η ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά και η μονιμοποίηση των συμβασιούχων

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν το πρωί μπροστά στην 3η και 4η Υγειονομική Περιφέρεια (ΥΠΕ) εργαζόμενοι των νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης με κύρια αιτήματα την αύξηση της χρηματοδότησης  για την υγεία, τις προσλήψεις προσωπικού, την ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά και τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων. Στη συνέχεια συναντήθηκαν με τους διοικητές της 3ης και 4η ΥΠΕ  στους οποίους εξέθεσαν τα προβλήματά που αντιμετωπίζουν και τα αιτήματά τους.

Νωρίτερα ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του νοσοκομείου Παπαγεωργίου, Παναγιώτης Τουχτίδης, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι κύριο στόχος της κινητοποίησης είναι την αύξηση της χρηματοδότησης για την υγεία, η επίλυση του προβλήματος της υποστελέχωσης με προσλήψεις, η ένταξη των εργαζομένων στο χώρο της υγείας στα βαρέα και ανθυγιεινά. Χαρακτήρισε επίσης ως τραγικό  φαινόμενο το να μη βρίσκουν οι ασθενείς φάρμακα για να θεραπευτούν  και τόνισε ότι λόγω ελλείψεων προσωπικού υπάρχουν πολύμηνες καθυστερήσεις στα χειρουργεία.

“Δεν έχει αλλάξει τίποτα σε ό,τι αφορά τις προσλήψεις, την ένταξη στα βαρέα ανθυγιεινά επαγγέλματα και τη μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων. Περίπου το 25% (των εργαζομένων) στα νοσοκομεία είναι  προσωπικό το οποίο εργάζεται με ελαστικές μορφές εργασίας” δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ το μέλος του Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΕΔΗΝ και εργαζόμενη στο ΑΧΕΠΑ, Ελένη Μπακιρλή, εκφράζοντας παράλληλα την αντίθεσή της στις συμπράξεις δημοσίου και ιδιωτικού τομέα(ΣΔΙΤ).

Όπως αναφέρει το dailythess.gr, ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του Ιπποκρατείου, Χρήστος Τζελέπης, δήλωσε ότι η μεγάλη έλλειψη προσωπικού είναι ένα πρόβλημα που δεν λύθηκε ποτέ. “ Στο Ιπποκράτειο έχουμε ελλείψεις και δεν λειτουργούν χειρουργικά τραπέζια. Από τα εννιά που είναι στο ένα κτίριο  λειτουργούν μόνο τα πέντε χειρουργικά τραπέζια, λόγω έλλειψης  προσωπικού κυρίως νοσηλευτικού και αναισθησιολόγων. Υπάρχουν 20 οργανικά κρεβάτια για τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, 10 είναι τα κρεβάτια που υπάρχουν  ανεπτυγμένα αλλά οκτώ λειτουργούν  γιατί υπάρχει μεγάλη έλλειψη προσωπικού. Στις εφημερίες έρχονται 1500 ασθενείς και τώρα  δεν ξέρουμε λόγω της γρίπης πως θα αντιμετωπίσουμε όλη αυτή την κατάσταση. Και επίσης η υποχρηματοδότηση είναι ένα μεγάλο πρόβλημα  και επίσης η ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά δεν έχει λυθεί. Αυτοί που δουλεύουν στον ιδιωτικό τομέα  είναι ενταγμένοι στα βαρέα,  ενώ στον δημόσιο τομέα δεν είναι” πρόσθεσε.

Η πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του Θεαγενείου, Αθηνά Γραμματικοπούλου, επισήμανε ότι τα προβλήματα στα νοσοκομεία εξακολουθούν να υπάρχουν και παραμένουν άλυτα. Όσον αφορά το Θεαγένειο τόνισε ότι δεν έχουν γίνει προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, εκφράζοντας παράλληλα την ανησυχία της για το τι θα γίνει όταν λήξουν οι συμβάσεις των συμβασιούχων. “Χτυπάμε το καμπανάκι του κινδύνου ότι πρέπει άμεσα να σκύψει το υπουργείο και να προχωρήσει σε προσλήψεις” πρόσθεσε.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Ρεζιλίκι και σιωπή

Αρχικά, ο Στ. Πέτσας, μιλώντας για την περιβόητη λίστα, είχε πει ότι τα κριτήρια χρηματοδότησης των ΜΜΕ ήταν διαφανή και αφορούσαν την αναγνωσιμότητα και τον αριθμό των εργαζομένων στο καθένα.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις