Live τώρα    
14°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
10.3°C16.2°C
2 BF 64%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
11 °C
8.1°C13.2°C
2 BF 63%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
10.0°C13.8°C
1 BF 74%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
13.3°C14.8°C
2 BF 84%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
9 °C
8.9°C11.2°C
0 BF 87%
Χωρίς ακτινοδιαγνωστικό το Σκυλίτσειο Νοσοκομείο Χίου, καταγγέλει ο ΣΕΣΝΟΧ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Χωρίς ακτινοδιαγνωστικό το Σκυλίτσειο Νοσοκομείο Χίου, καταγγέλει ο ΣΕΣΝΟΧ

Η πολιτική της κυβέρνησης στην υγεία, εδώ και εφτά μήνες έχει φέρει ως πρώτο απτό αποτέλεσμα τον αποδεκατισμό των νοσοκομείων σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και την υπολειτουργία του ακτινολογικού.

Η “φάμπρικά ” που ως σήμερα υπήρχε μόνο με τις εγκύους αφού οι μαιευτήρες του Νοσοκομείου αδυνατούσαν να έχουν πρόσβαση σε υπέρηχο, επεκτείνεται με αυτόν τον τρόπο και στους υπόλοιπους ασθενείς που θα αναγκάζονται να απευθύνονται σε ιδιώτες γιατρούς.

Το Νοσοκομείο της Χίου, σήμερα λειτουργεί με ελλείψεις νοσηλευτικού, ιατρικού, παραϊατρικού και διοικητικού προσωπικού που ξεπερνούν το 40%. Όλες οι κλινικές και τα τμήματα του Νοσοκομείου είναι υποστελεχωμένα και οι βάρδιες γίνονται με ελλιπή σύνθεση. Μεγάλη είναι η ταλαιπωρία που βιώνουν σήμερα οι συμπολίτες μας από τις ατελείωτες ώρες αναμονής στα Επείγοντα και Τακτικά Εξωτερικά Ιατρεία, λόγω της υπολειτουργίας της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας.

Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα της τραγικής καταστάσεις που επικρατεί στο Νοσοκομείο μας εξαιτίας της συνεχιζόμενης υποστελέχωσης και υποχρηματοδότησης είναι η εικόνα όπως παρουσιάζεται σήμερα στο ακτινολογικό τμήμα, όπου οι δύο εν’ απομείναντες ιατροί αδυνατούν να καλύψουν τις αυξημένες καθημερινές ανάγκες ολόκληρου του Νησιού οι οποίες έχουν επιβαρυνθεί και με το προσφυγικό.   Έτσι, φτάσαμε στο σημείο στο ακτινολογικό να μην υπάρχει εφημερεύων ακτινολόγος και η λειτουργία του να στηρίζεται σε εξωτερικούς συνεργάτες.

Τι και αν το Σωματείο έκρουε τον κώδωνα του κινδύνου εδώ και χρόνια με αλλεπάλληλες ανακοινώσεις, διαμαρτυρίες και συνεντεύξεις για την επικρατούσα κατάσταση, αποδείχτηκε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι απευθυνόταν σε «ώτα μη ακουόντων». Όσο και αν κάποιοι προσπαθούν να μας πείσουν ότι έγιναν όλα όσα προβλέπει η νομοθεσία για την πρόσληψη γιατρών, δεν μας πείθουν και τους απαντάμε ότι δεν προσπάθησαν αρκετά.

Αν δεν δοθούν κίνητρα, πχ εξασφάλιση   στέγης, υπό τις παρούσες συνθήκες κανένας γιατρός δεν θα ενδιαφερθεί να πληρώσει θέση σε ένα επαρχιακό – ακριτικό Νοσοκομείο” , αναφέρει στην ανακοίνωση του ο ΣΕΣΝΟΧ., ζητώντας, “Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για τη πλήρη στελέχωση των δημόσιων μονάδων υγείας, πρόνοιας και ΕΚΑΒ. Μονιμοποίηση των εργαζομένων με ελαστικές εργασιακές σχέσεις. Πλήρης και επαρκή κρατική χρηματοδότησης των δημόσιων μονάδων υγείας και πρόνοιας”.

πηγή astraparis.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL