Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
12.5°C18.1°C
1 BF 68%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
15 °C
11.6°C16.0°C
2 BF 53%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
15 °C
12.0°C14.9°C
2 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
12.8°C14.9°C
2 BF 85%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
12.3°C14.1°C
2 BF 54%
Από τις 9 π.μ. έως τις 3 μ.μ. / Παναττική στάση εργασίας των νοσοκομειακών γιατρών από τις 9 π.μ. έως τις 3 μ.μ.
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Από τις 9 π.μ. έως τις 3 μ.μ. / Παναττική στάση εργασίας των νοσοκομειακών γιατρών από τις 9 π.μ. έως τις 3 μ.μ.

Παναττική στάση εργασίας, από τις 9 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην "Αίγλη" Ζαππείου, όπου θα διεξάγεται την ίδια ώρα ημερίδα του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου με θέμα τις Συμπράξεις Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα στα νοσοκομεία, θα πραγματοποιήσουν αύριο οι νοσοκομειακοί γιατροί και τα πρωτοβάθμια σωματεία εργαζομένων των νοσοκομείων της Αθήνας και του Πειραιά διαμαρτυρόμενοι για την προσπάθεια ιδιωτικοποίησης της Υγείας.

Η ηγεσία του ΠΙΣ πρωτοστατεί στην προώθηση των κυβερνητικών σχεδιασμών για την πλήρη υποταγή της δημόσιας υγείας στην άγρια κερδοσκοπία με όχημα τις ΣΔΙΤ καταγγέλλει η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας τονίζοντας ότι οι προτάσεις του συλλόγου και της κυβέρνησης θα βρουν απέναντί τους τη συντριπτική πλειονότητα των νοσοκομειακών γιατρών.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΟΕΝΓΕ: «Στην ημερίδα, από την οποία θα παρελάσουν υπουργοί, περιφερειάρχες, businessman, τραπεζίτες, διευθύνοντες σύμβουλοι επιχειρήσεων, το 'αγλάισμα' των πανεπιστημιακών καθηγητών και των διευθυντών του ΕΣΥ, θα επιχειρήσει για λογαριασμό της κυβέρνησης και των μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων να ντύσει με επιστημονικό μανδύα τις αντιδραστικές αλλαγές, να εξωραΐσει τις ΣΔΙΤ και να μας πείσει για τα οφέλη και την αναγκαιότητά τους.

Νομίζουν ότι είμαστε ιθαγενείς που θα μας ξεγελάσουν με χάντρες και καθρεφτάκια για να κερδοσκοπούν, εις βάρος των εργασιακών και επιστημονικών δικαιωμάτων μας και των ασθενών, οι επιχειρηματίες που ακονίζουν τα μαχαίρια τους διαγκωνιζόμενοι για τα κομμάτια της νέας επιχειρηματικής πίτας.

Γνωρίζουμε πολύ καλά ποιοι θα βγουν κερδισμένοι.

Κερδισμένη θα βγει μία μερίδα επιχειρηματιών εντός και εκτός των νοσοκομείων που θα ωφεληθούν από τα νομιμοποιημένα φακελάκια και την επέκταση της μπίζνας με ιδιωτικές ασφαλιστικές, ιατρικούς τουρισμούς και τη σύνδεση των νοσοκομείων με ιδιώτες.

Κερδισμένο θα βγει το 25% των μεγαλοεπιχειρηματιών διευθυντών και πανεπιστημιακών καθηγητάδων, που θα υποτάξουν την επιστημονική άσκηση της ιατρικής στην υπηρεσία του κέρδους, των περικοπών για την υγεία του λαού, συνολικά των επιταγών της Ε.Ε. και του κεφαλαίου.

Οι μεγάλοι χαμένοι θα είναι οι ασθενείς, που θα αναγκάζονται να δίνουν νόμιμα ή νομιμοποιημένα φακελάκια άλλοτε στις κερδοσκοπικές, άλλοτε στις μη κερδοσκοπικές (δημόσια νοσοκομεία - ΝΠΙΔ) επιχειρήσεις Υγείας, να ακριβοπληρώνουν, αν και εφόσον έχουν, για υπηρεσίες που δικαιούνται και που θα μπορούσαν να απολαμβάνουν δωρεάν και σε υψηλότατο επίπεδο από ένα αποκλειστικά δημόσιο κρατικό σύστημα Υγείας.

Οι μεγάλοι χαμένοι θα είναι οι νοσοκομειακοί γιατροί, συνολικά οι εργαζόμενοι στο δημόσιο σύστημα Υγείας. Το ομολογεί άλλωστε η ηγεσία του ΠΙΣ ότι οι προτάσεις της σηματοδοτούν το χτύπημα των μισθολογικών, εργασιακών και επιστημονικών μας δικαιωμάτων. Το ομολογεί όταν 'διεκδικεί' υποκριτικά να 'διασφαλιστούν τα εργασιακά δικαιώματα των ήδη υπηρετούντων εργαζόμενων'»!...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL