Live τώρα    
14°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
14 °C
11.7°C15.4°C
2 BF 86%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
11.0°C13.3°C
4 BF 81%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
11.0°C12.0°C
3 BF 82%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ασθενείς βροχοπτώσεις
18 °C
16.0°C18.8°C
5 BF 71%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
10 °C
9.9°C10.7°C
3 BF 100%
Τμ. Υγείας ΣΥΡΙΖΑ: Η οπισθοδρόμηση και το δόγμα της αγοράς στην Υγεία δε θα περάσει
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Τμ. Υγείας ΣΥΡΙΖΑ: Η οπισθοδρόμηση και το δόγμα της αγοράς στην Υγεία δε θα περάσει

«Επειδή η πρόσβαση στην υγεία, ως θεμελιώδες ανθρώπινο δικαίωμα πρέπει να είναι ισότιμη και καθολική, καταγγέλλουμε κάθε πρόθεση ιδιωτικοποίησης του δημόσιου συστήματος υγείας», τονίζει το τμήμα Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ απαντώντας στις προτάσεις ιδιωτικοποίησης των νοσοκομείων.

«Οι προτάσεις που καταθέτει για διαβούλευση το προεδρείο του ΔΣ του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου έχουν ένα και μόνο σκοπό τη διάλυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας!», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην σχετική ανακοίνωση.

Και καταλήγει ότι "οι γιατροί, οι εργαζόμενοι στις δομές υγείας και οι πολίτες θα βρεθούμε απέναντι και θα ανατρέψουμε τα επικίνδυνα νεοφιλελεύθερα σχέδιά τους. Η οπισθοδρόμηση και το δόγμα της αγοράς στην υγεία δε θα περάσει".

Διαβάστε αναλυτικά ολόκληρη την ανακοίνωση του Τμήματος Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ

«Οι προτάσεις που καταθέτει για διαβούλευση το προεδρείο του ΔΣ του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου έχουν ένα και μόνο σκοπό τη διάλυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας!  Η μετατροπή του νομικού πλαισίου των νοσοκομείων από Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου σε Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου και η σύμπραξή τους με τον ιδιωτικό τομέα με πρόσχημα την εξοικονόμηση πόρων, την αποδοτικότητα και τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών αποτελεί τη νεοφιλελεύθερη οπτική που θέτει την ασθένεια στους όρους της προσφοράς και της ζήτησης και αντιμετωπίζει την υγεία με τους κανόνες της ελεύθερης αγοράς.

Η ιδιωτικοποίηση των δομών υγείας δεν είναι πρόοδος. Είναι οπισθοδρόμηση. Είναι  τα πέτρινα χρόνια κατά τα οποία η πρόσβαση στις δομές υγείας και στο φάρμακο ήταν εφικτή μόνο για λίγους και όσους είχαν χρήματα. Είναι η διάλυση των εργασιακών σχέσεων, η μείωση των αποδοχών και η εργασιακή ανασφάλεια. Είναι η συγχώνευση και η διάλυση των νοσοκομείων που μας γυρίζει στα σκληρά μνημονιακά χρόνια. Είναι οι ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες και “τα μαγαζάκια” στα νοσοκομεία. Είναι όμως πρωτίστως η διάλυση του κοινωνικού κράτους.

Επειδή η πρόσβαση στην υγεία, ως θεμελιώδες ανθρώπινο δικαίωμα πρέπει να είναι ισότιμη και καθολική, καταγγέλλουμε κάθε πρόθεση ιδιωτικοποίησης του δημόσιου  συστήματος υγείας. Υπερασπιζόμαστε το δημόσιο χαρακτήρα του. Υπερασπιζόμαστε το ΕΣΥ.

Οι γιατροί, οι εργαζόμενοι στις δομές υγείας και οι πολίτες θα βρεθούμε απέναντι και θα ανατρέψουμε τα επικίνδυνα νεοφιλελεύθερα σχέδιά τους. Η οπισθοδρόμηση και το δόγμα της αγοράς στην υγεία δε θα περάσει».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL