Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Δ. Βαρνάβας: Οι προτάσεις του ΠΙΣ θα επιστρέψουν το ΕΣΥ 50 χρόνια πίσω

«Αυτό που προοιωνίζεται είναι η επιστροφή του ΕΣΥ 50 χρόνια πίσω στις εποχές που όλα τα νοσοκομεία ήταν ιδιωτικού δικαίου»

Τις προτάσεις του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου στον υπουργό Υγείας Β. Κικίλια σχετικά με την μετατροπή των νοσοκομείων από ΝΠΔΔ σε ΝΠΙΔ σχολίασε ο Δ. Βαρνάβας, μέλος του ΔΣ του Συλλόγου μιλώντας στον ρ/σ Στο Κόκκινο Θεσσαλονίκης και την εκπομπή «Ορθά-Κοφτά».

«Αυτό που προοιωνίζεται είναι η επιστροφή του ΕΣΥ 50 χρόνια πίσω στις εποχές που όλα τα νοσοκομεία ήταν ιδιωτικού δικαίου, βιλαέτια μιας ομάδας ιδιωτών και η οποιαδήποτε προσέγγιση πολίτη απαιτούσε την πώληση περιουσίας για να γίνει μια θεραπεία ή ένα χειρουργείο. Είναι μοντέλα λατινικής Αμερική που και εκεί έχουν αρχίσει να εκλείπουν γιατί έχουν καταστρέψει την υγεία των πολιτών» σημείωσε μεταξύ άλλων.

Είναι μία ομάδα ιδιωτών γιατρών που αυτό που έχουν στο νου τους είναι ότι οι ιδιώτες πρέπει να μπουν στα νοσοκομεία, ή ότι νοσοκομειακοί γιατροί να αποκτήσουν ιδιωτικά ιατρεία επομένως όλο το σύστημα υγείας θα είναι ιδιωτικό. Χάνεται ο βασικός πυρήνας της καθολικής πρόσβασης των πολιτών στο ΕΣΥ.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Διεθνής διασυρμός

Να λοιπόν που η περίφημη λίστα Πέτσα έφτασε μέχρι το Συμβούλιο της Ευρώπης. Στην πλατφόρμα του Συμβουλίου για την ελευθερία του Τύπου αναρτήθηκαν χθες όλα τα δεδομένα για το σκάνδαλο...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις