Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.4°C21.6°C
2 BF 69%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ασθενής ομίχλη
19 °C
15.6°C20.8°C
2 BF 70%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
17.7°C19.8°C
4 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
25 °C
22.5°C24.8°C
2 BF 34%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
20.9°C22.3°C
3 BF 46%
Αν.Ξανθός: Η κατάργηση του αυτοδιοίκητου στο ΚΕΘΕΑ δείχνει έλλειψη γνώσης της ΝΔ στην προσπάθεια που γίνεται
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Αν.Ξανθός: Η κατάργηση του αυτοδιοίκητου στο ΚΕΘΕΑ δείχνει έλλειψη γνώσης της ΝΔ στην προσπάθεια που γίνεται

Το ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ και το ΚΕΘΕΑ ΑΛΦΑ, δύο σημαντικές δομές επισκέφθηκαν ο τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Ξανθός και ο πρώην γγ του ίδιου υπουργείου,Σταμάτης Βαρδαρός, προκειμένου να ενημερωθούν για το εύρος των υπηρεσιών που παρέχει ο φορέας, αλλά και για τον αντίκτυπο που έχει προκαλέσει σε εργαζόμενους, ωφελούμενους και στις οικογένειες τους η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της κυβέρνησης, που καταργεί το αυτοδιοίκητο του ΚΕΘΕΑ.

Στις δομές συνομίλησαν με το προσωπικό και μέλη της κοινότητας, ενημερώθηκαν αναλυτικά για τον τρόπο λειτουργίας του φορέα, για το θεραπευτικό παράδειγμα που ακολουθεί, αλλά και για την σημασία του αυτοδιοίκητου σε ένα μοντέλο που εδώ και 35 χρόνια λειτουργεί με λογική «αυτοδιαχειριζόμενης κοινότητας» σε όλο το εύρος της ιεραρχίας της.

Σημειώνεται ότι το ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ είναι πρόγραμμα εξωτερικής παρακολούθησης -μη διαμονής- για ενήλικους χρήστες και υποστηρίζει τα μέλη του ενώ αυτά παραμένουν στην οικογένεια και την εργασία τους ή συνεχίζουν τις εκπαιδευτικές τους δραστηριότητες.

Λειτουργεί πρωινό και βραδινό πρόγραμμα ανάλογα με το προφίλ και τις ανάγκες των ωφελούμενων, δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα τόσο στην θεραπεία και στην συμβουλευτική υποστήριξη, όσο και στην εκπαίδευση και στον επαγγελματικό προσανατολισμό.

Το ΚΕΘΕΑ ΑΛΦΑ απευθύνεται σε άτομα με πρόβλημα χρήσης αλκοόλ ή παθολογικής ενασχόλησης με τα τυχερά παιχνίδια, παρέχοντας εξατομικευμένη θεραπεία σε εξωτερική βάση, οικογενειακή υποστήριξη, αλλά και λειτουργώντας τηλεφωνική γραμμή υποστήριξης.

«Στην επίσκεψη στο ΚΕΘΕΑ ΑΛΦΑ δόθηκε η δυνατότητα επικοινωνίας και με ανθρώπους που παρακολουθούν το πρόγραμμα και οι οποίοι κατέθεσαν την εμπειρία τους για τον καθοριστικό ρόλο του ΚΕΘΕΑ και του προσωπικού του στις δικές τους προσωπικές υπερβάσεις» τονίζεται στην ανακοίνωση του Αν.Ξανθού.

Ο Αν.Ξανθός δήλωσε από την πλευρά του ότι «είχαμε την ευκαιρία σήμερα να γνωρίσουμε διεξοδικά, θα έλεγα, το θεραπευτικό μοντέλο του ΚΕΘΕΑ και να έρθουμε σε επαφή με  το εξαιρετικής ποιότητας και αφοσίωσης ανθρώπινο δυναμικό του. Διαπιστώσαμε ότι αυτό το μοναδικό θεραπευτικό και οργανωτικό μοντέλο του ΚΕΘΕΑ που έχει παίξει καταλυτικό ρόλο στο να ξανακερδίσουν χιλιάδες άνθρωποι τις ζωές τους, βασίζεται στην  αυτοδιαχείριση, στη συμμετοχή και τελικά στην αυτοδιοίκηση».

«Η ενέργεια της κυβέρνησης για κατάργηση του αυτοδιοίκητου του Οργανισμού και ουσιαστικά αμφισβήτησης του τρόπου οργάνωσης και λειτουργίας του, υποδηλώνει πρώτα και κύρια έλλειψη γνώσης και σεβασμού απέναντι στην προσπάθεια που καταβάλει χρόνια τώρα αυτή η κοινότητα ανθρώπων», σημείωσε ο πρώην υπουργός Υγείας.

Ο ίδιος κάλεσε τον υπουργό Υγείας, Β.Κικίλια, «πριν προχωρήσει στην ολοκλήρωση του εγκλήματος προς την "κοινότητα" του ΚΕΘΕΑ, να επισκεφθεί κάποιο από τα προγράμματά του, να μιλήσει με τους ανθρώπους τους και να ακούσει τα βιώματα των αποφοίτων και των οικογενειών τους. Τουλάχιστον τότε δεν θα έχει την δικαιολογία της άγνοιας».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL