Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
22.0°C25.2°C
3 BF 51%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
23 °C
20.8°C25.4°C
2 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.9°C21.6°C
4 BF 55%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
20.4°C20.8°C
2 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.9°C24.0°C
0 BF 33%
Ε. Καπαγερίδου: Η κυβέρνηση της ΝΔ θέλει να ελέγχει το ΚΕΘΕΑ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ε. Καπαγερίδου: Η κυβέρνηση της ΝΔ θέλει να ελέγχει το ΚΕΘΕΑ

Για ακατανόητη ενέργεια κάνει λόγο ο σύλλογος Οικογένειας ΚΕΘΕΑ ΟΞΥΓΟΝΟ Πάτρας αναφορικά με την απόφαση της κυβέρνησης και του υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια να άρει το αυτοδιοίκητο του οργανισμού με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.

«Δεν τόλμησε κανείς έως τώρα να απλώσει το χέρι της κρατικής εξουσίας πάνω στο ΚΕΘΕΑ και να αμφισβητήσει την καθαρότητά του, την ανιδιοτέλεια των ανθρώπων, που συμμετέχουν, αλλά και το κύρος του, και έρχονται τώρα οι άνθρωποι της κυβέρνησης, χωρίς να κουβεντιάσουν καθόλου με το Δ.Σ. του ΚΕΘΕΑ, χωρίς να τους προϊδεάσουν, να κάνουν αυτή την ΠΝΠ και να την ανακοινώσουν, εφόσον είχε ψηφιστεί» ανέφερε μιλώντας «Στο Κόκκινο Πάτρας 107.7» η γραμματέας του συλλόγου Οικογένειας ΚΕΘΕΑ ΟΞΥΓΟΝΟ Πάτρας, Ελισάβετ Καπαγερίδου.

Αυτό, που πιστεύουν, είναι ότι η αλλαγή αυτή γίνεται για τον έλεγχο του οργανισμού, «η κυβέρνηση ΝΔ θέλει να ελέγχει τα πάντα, ειδικά εκεί, που βλέπει ότι οι άνθρωποι ακολουθούν δημοκρατικές διαδικασίες και μπορούν να επηρεάζουν τον ελληνικό λαό με τις όμορφες και καθαρές ιδέες, που έχουν, και δεν το θέλουν αυτό. Θέλουν οι ίδιοι να ελέγχουν το ΚΕΘΕΑ». Βεβαίως αυτό, που επισημαίνουν είναι ότι ο έλεγχος είναι μόνο η αρχή, διότι είναι πεποισμένοι ότι θα ακολουθήσουν και άλλα, όπως το ενδεχόμενο μετατροπής του ΚΕΘΕΑ σε έναν γραφειοκρατικό οργανισμό, δηλαδή προέκτασης του κράτους, που θα διορίζουν αυτούς, που θέλουν και στο τέλος θα αλλάξουν την φιλοσοφία του.

Αυτή την στιγμή το ΚΕΘΕΑ χρηματοδοτείται από την πολιτεία, με μειωμένη χρηματοδότηση τα χρόνια της οικονομικής κρίσης και των μνημονίων, με την κ. Καπαγερίδου να δηλώνει ότι «τα χρήματα αυτά πηγαίνουν για έναν σκοπό, για τις ζωές των νέων, αλλά και από την άλλη υπάρχει ένα σύστημα ελέγχου των πεπραγμένων και των οικονομικών του ΚΕΘΕΑ, που είναι πεντακάθαρο», προσθέτοντας στη συνέχεια ότι «όπως είναι καθαρή η μέθοδος απεξάρτησης, έτσι είναι καθαρή και η διοίκηση. Χρηματοδοτείται από το κράτος και καλός συμβαίνει αυτό, είναι ιερό χρέος της κάθε κυβέρνησης και δεν θα τους το παραδώσουμε ως παράρτημα της κυβέρνησης».

Στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΚΕΘΕΑ υπήρχαν και δυο μέλη μη αιρετά, διορισμένα από την εκάστοτε κυβέρνηση, ενώ τα υπόλοιπα είναι εκλεγμένα. Τώρα με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου θα είναι όλοι διορισμένοι και έμμισθοι, με την γραμματέα του συλλόγου Οικογένειας ΚΕΘΕΑ ΟΞΥΓΟΝΟ Πάτρας να ξεκαθαρίζει «κάτω τα χέρια από το ΚΕΘΕΑ, δεν θα τους περάσει αυτό. Εμείς είμαστε αποφασισμένοι να αντισταθούμε μέχρι να αποσυρθεί η ΠΝΠ. Μάλιστα ήταν να γίνουν εκλογές στις 13/10 και έχω την εντύπωση ότι θα γίνουν κανονικά για να εκλεγεί το νέο Δ.Σ. Από πληροφορίες, που έχω θα συνεχίσουμε για να τους δείξουμε ότι εμείς συνεχίζουμε, όπως ξέρουμε».

Ακούστε όλη την συνέντευξη της γραμματέας του συλλόγου Οικογένειας ΚΕΘΕΑ ΟΞΥΓΟΝΟ Πάτρας, Ελισάβετ Καπαγερίδου στο ηχητικό απόσπασμα, που ακολουθεί.

https://w.soundcloud.com/player/?url=https%3A//api.soundcloud.com/tracks/694168312&color=%23ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&show_teaser=true&visual=true

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL