Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Τ. Χαλδαίος: Σοκ και δέος με την ΠΝΠ της κυβέρνησης για το ΚΕΘΕΑ (Video)

«Πώς γίνεται να μιλάμε για επείγουσα ανάγκη θέσπισης κανόνων χρηστής διοίκησης κάπου που ήδη υπάρχει;» διερωτήθηκε ο υπεύθυνος προγράμματος του ΚΕΘΕΑ «Διάβαση» Τάκης Χαλδαίος

«Αυτό που μας συνέβη τη Δευτέρα ήταν σοκ και δέος» δήλωσε ο υπεύθυνος προγράμματος του ΚΕΘΕΑ «Διάβαση» Τάκης Χαλδαίος και εξέφρασε την απορία του για τη σκοπιμότητα της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου με την οποία καταργείται το αυτοδιοίκητη του οργανισμού.

«Δεν υπήρχε καμία ενημέρωση. Η ΠΝΠ σημαίνει ότι πρόκειται για μία επείγουσα κατάσταση. Επικαλείται την αποκατάστασης της χρηστής διοίκησης και δημοσιονομικής διαχείρισης. Πώς γίνεται να μιλάμε για επείγουσα ανάγκη θέσπισης κανόνων χρηστής διοίκησης κάπου που ήδη υπάρχει; Ουδέποτε έχει αμφισβητηθεί η χρηστή διοίκηση του ΚΕΘΕΑ. Είναι προσβλητικό και ανήθικο να μας κατηγορούν σα να υπάρχει μία θολή κατάσταση» επισήμανε μιλώντας στην τηλεόραση του Kontra.

Όπως είπε, το ΚΕΘΕΑ λειτουργεί εδώ και 36 χρόνια ενώ αυτή τη στιγμή διαθέτει υπηρεσίες σε όλη τη χώρα, καθώς πρόκειται για το μεγαλύτερο δίκτυο απεξάρτησης και μάλιστα δημόσιο, με δωρεάν παροχή υπηρεσιών. Το 2018 εξυπηρέτησε γύρω στα 15.000 άτομα εκ των οποίων οι 5.000 ήταν άτομα με προβλήματα εξάρτησης.

«Το ΚΕΘΕΑ αντίθετα με αυτό που συνέβη τη Δευτέρα, δεν είχε ποτέ παρουσιάσει κάποιο πρόβλημα, δεν είχε ακουστεί κάτι για μαύρη τρύπα ή για σπατάλη του δημόσιου χρήματος» τόνισε ο Τ. Χαλδαίος.

«Θα θέλαμε να μάθουμε την αιτιολογία για όλα αυτά. Η ΠΝΠ δεν έχει κανένα λόγο ύπαρξης για το ΚΕΘΕΑ» ανέφερε και σημείωσε ότι θα μπορούσε ο αρμόδιος υπουργός να δώσει χρόνο, φέρνοντας ένα νομοσχέδιο στη Βουλή με αιτιολογική έκθεση και καλώντας παράλληλα τους κοινωνικούς φορείς σε ακρόαση. «Αυτό που έγινε δεν έχει καμία σχέση με αυτό που μας συνέβη τη Δευτέρα, ήταν σοκ και δέος» υπογράμμισε ο Τ. Χαλδαίος.

Συντάκτης: avgi.gr

Διαβάστε επίσης:

Σφοδρές αντιδράσεις στο δόγμα του σοκ που εφαρμόζει η κυβέρνηση Μητσοτάκη στο ΚΕΘΕΑ

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Πίσω από το παραπέτασμα της γελοιότητας

Είναι το λιγότερο αστεία και γραφικά τα κυβερνητικά στελέχη, όταν βγαίνουν στα κανάλια να εξηγήσουν ότι το πακέτο των 37 δισ. η Ελλάδα το κέρδισε με το σπαθί του Κυριάκου Μητσοτάκη, με τις εξαιρετικές διαπραγματευτικές του δυνατότητες και με τις λαμπρές επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις