Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
14.7°C18.4°C
4 BF 63%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
16.3°C19.7°C
3 BF 46%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
17.1°C18.3°C
2 BF 61%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
18.2°C19.8°C
6 BF 53%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
16.8°C18.5°C
0 BF 48%
Τ. Γεωργακόπουλος: Τα ιδιωτικά ασφαλιστικά συμβόλαια στον ΕΟΠΥΥ δεν θα έχουν τύχη
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Τ. Γεωργακόπουλος: Τα ιδιωτικά ασφαλιστικά συμβόλαια στον ΕΟΠΥΥ δεν θα έχουν τύχη

Ο Ενιαίος Κανονισμός Παροχών Υγείας του ΕΟΠΥΥ, καλύπτει από την πιο απλή ιατρική ανάγκη και νοσηλεία μέχρι και εξειδικευμένες ιατρικές εξετάσεις, μακρόχρονη νοσηλεία στο εξωτερικό, μεταμοσχεύσεις και μία σειρά άλλων ιατρικών πράξεων, τις οποίες οι ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρίες που θέλει να διασυνδέσει η κυβέρνηση, δεν θα μπορέσουν να υποστηρίξουν τόνισε μιλώντας Στο Κόκκινο και τη Γεωργία Σαδανά ο αντιπρόεδρος του Οργανισμού, Τάκης Γεωργακόπουλος.

Ο ΕΟΠΥΥ εξήγησε ο κ. Γεωργακόπουλος, από το θεσμικό του ρόλο είναι ο μοναδικός αγοραστής υπηρεσιών υγείας και αποζημιώνει ιατρικές υπηρεσίες πάσης φύσεως και στον ιδιωτικό και στο δημόσιο τομέα.

Ο στρατηγικός ρόλος του ΕΟΠΥΥ στο υγειονομικό σύστημα συνίσταται στο γεγονός ότι διαχειρίζεται τις ασφαλιστικές εισφορές των εργαζομένων που αγγίζουν τα 5.5. δις, προϋπολογισμό που δεν διαχειρίζεται ούτε το ίδιο το υπουργείο υγείας ανέφερε, τονίζοντας ότι εδώ και χρόνια πασχίζουν οι ιδιωτικές ασφαλιστικές να πάρουν μερίδιο από τη δημόσια χρηματοδότηση.

Σύμφωνα με τον κ. Γεωργακόπουλο τα ασφαλιστικά πακέτα δεν είναι ελκυστικά γιατί δεν προσφέρουν τίποτα περισσότερο από ό,τι καλύπτει δωρεάν ο ΕΟΠΥΥ, που εξηγεί και το λόγο που ο κόσμος δεν κάνει ιδιωτικά ασφαλιστικά συμβόλαια.

Αναφορικά με τις εξαγγελίες της κυβέρνησης για κατ’ οίκον διανομή ακριβών φαρμάκων, ο αντιπρόεδρος του ΕΟΠΥΥ επισήμανε ότι το δίκτυο με τις ιδιωτικές εταιρείες διανομής υπάρχει πριν από το 2015 και στη συνέχεια επικαιροποιήθηκαν οι όροι του με αυστηρότερα κριτήρια από τον Οργανισμό για την διαφύλαξη της ποιότητας των φαρμάκων.

Τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ είναι αναγκαία όσο ποτέ άλλοτε σημείωσε γιατί χορηγούν φάρμακα υψηλού κόστους δωρεάν προς τους πολίτες, υπογραμμίζοντας ότι δεν θα υπάρξει κυβέρνηση που να φτάσει στο σημείο να καταργήσει τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ.

Αυτό που χρειάζεται ανέφερε είναι να προσληφθεί προσωπικό και να φτιαχτεί πλάι σε κάθε περιφερειακή διεύθυνση και ένα φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ έτσι ώστε να υπάρξει συνεργασία και λειτουργικότητα με την κεντρική φαρμακαποθήκη του ΕΟΠΥΥ για τη διακίνηση των φαρμάκων με μεγαλύτερη ταχύτητα, με περισσότερη ευχέρεια και ει δυνατόν όπως είπε με διεύρυνση του δικτύου διανομής στα σπίτια των ασθενών.

https://w.soundcloud.com/player/?url=https%3A//api.soundcloud.com/tracks/655619003&color=%23ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&show_teaser=true&visual=true

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL