Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Ανδ. Ξανθός: "Μέσα σε περίοδο κρίσης έμεινα όρθιο το Εθνικό Σύστημα Υγείας"

Στον απολογισμό του ο Ανδ. Ξανθός μίλησε για «πολιτικό πολιτισμό και για ομαλή μετάβαση στο νέο σύστημα διακυβέρνησης», ενώ υπογράμμισε την προσπάθεια που έγινε από το υπουργείο για να γίνει το ΕΣΥ προσβάσιμο σε όλους τους πολίτες και στη συνέχεια των προσπαθειών είπε ότι δεν θα πρέπει να εγκαταλειφθούν βασικοί στόχοι που έχουν τεθεί, όπως «αξιόπιστο σύστημα πρωτοβάθμιας φροντίδας Υγείας, με επίκεντρο τον οικογενειακό γιατρό και έμφαση στην αντιμετώπιση των επειγόντων περιστατικών από τα νοσοκομεία».

Ο νέος υπουργός Υγείας καλείται να εφαρμόσει το πρόγραμμα της Ν.Δ. για την Υγεία, έχοντας δίπλα του ως υφυπουργό τον άνθρωπο που το σχεδίασε. Στον χαιρετισμό του τόνισε ότι θα γυρίσουν όλη τη χώρα και θα επισκεφτούν όλες τις δομές Υγείας μαζί με τον υφυπουργό ώστε να καταγράψουν τα προβλήματα.

Ο Β. Κικίλιας υπογράμμισε ότι «θα αναδείξουμε τους μικρούς ήρωες, γιατρούς, νοσηλευτές και διοικητικούς του ΕΣΥ» και πρόσθεσε ότι «επίκεντρο της δική μας πολιτικής θα είναι ο άνθρωπος». Ανέφερε επίσης ότι «θα κριθούμε από το αν έχουμε δεύτερη βάρδια τον αξονικό, υγειονομικό υλικό στα νοσοκομεία και μικρότερη ταλαιπωρία για τους πολίτες».

Ο νέος υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης που έχει δουλέψει αθόρυβα για πολλά χρόνια στον χώρο της Υγείας και κυρίως στη χάραξη πολιτικών, στην ομιλία του προέβλεψε ότι «θα είμαστε πετυχημένο δίδυμο και θα έχουμε σύντομα αποτελέσματα».

 

Δείτε όλα τα σχόλια
Κύριο άρθρο

Είστε σίγουρα κυβέρνηση;

Δεν είναι μόνο η αξιοθρήνητη στάση της κυβέρνησης, που προσπαθεί να αλλάξει τον νόμο για να ικανοποιήσει και τον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ. Δεν είναι η απόδραση του Λ. Αυγενάκη από τη Βουλή. Δεν είναι η εντυπωσιακή επιχειρηματολογία της Λ. Μενδώνη ότι η αλλαγή νόμου επιβάλλεται «για να μην διχαστεί η Ελλάδα».

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις