Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
18.1°C21.5°C
3 BF 50%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
16.2°C20.4°C
2 BF 57%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
16.0°C17.1°C
2 BF 65%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
18 °C
17.7°C18.6°C
3 BF 66%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.9°C19.9°C
4 BF 45%
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ / Ανδ. Ξανθός: "Μέσα σε περίοδο κρίσης έμεινα όρθιο το Εθνικό Σύστημα Υγείας"
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ / Ανδ. Ξανθός: "Μέσα σε περίοδο κρίσης έμεινα όρθιο το Εθνικό Σύστημα Υγείας"

Στον απολογισμό του ο Ανδ. Ξανθός μίλησε για «πολιτικό πολιτισμό και για ομαλή μετάβαση στο νέο σύστημα διακυβέρνησης», ενώ υπογράμμισε την προσπάθεια που έγινε από το υπουργείο για να γίνει το ΕΣΥ προσβάσιμο σε όλους τους πολίτες και στη συνέχεια των προσπαθειών είπε ότι δεν θα πρέπει να εγκαταλειφθούν βασικοί στόχοι που έχουν τεθεί, όπως «αξιόπιστο σύστημα πρωτοβάθμιας φροντίδας Υγείας, με επίκεντρο τον οικογενειακό γιατρό και έμφαση στην αντιμετώπιση των επειγόντων περιστατικών από τα νοσοκομεία».

Ο νέος υπουργός Υγείας καλείται να εφαρμόσει το πρόγραμμα της Ν.Δ. για την Υγεία, έχοντας δίπλα του ως υφυπουργό τον άνθρωπο που το σχεδίασε. Στον χαιρετισμό του τόνισε ότι θα γυρίσουν όλη τη χώρα και θα επισκεφτούν όλες τις δομές Υγείας μαζί με τον υφυπουργό ώστε να καταγράψουν τα προβλήματα.

Ο Β. Κικίλιας υπογράμμισε ότι «θα αναδείξουμε τους μικρούς ήρωες, γιατρούς, νοσηλευτές και διοικητικούς του ΕΣΥ» και πρόσθεσε ότι «επίκεντρο της δική μας πολιτικής θα είναι ο άνθρωπος». Ανέφερε επίσης ότι «θα κριθούμε από το αν έχουμε δεύτερη βάρδια τον αξονικό, υγειονομικό υλικό στα νοσοκομεία και μικρότερη ταλαιπωρία για τους πολίτες».

Ο νέος υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης που έχει δουλέψει αθόρυβα για πολλά χρόνια στον χώρο της Υγείας και κυρίως στη χάραξη πολιτικών, στην ομιλία του προέβλεψε ότι «θα είμαστε πετυχημένο δίδυμο και θα έχουμε σύντομα αποτελέσματα».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL