Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Απόσυρση του νομοσχεδίου για την Παιδεία ζήτησε ο Μητσοτάκης από την Κύπρο

Επανήλθε και στα πρωτογενή πλεονάσματα - Ο πρόεδρος της Ν.Δ. επανέφερε τη θέση του υπέρ των ιδιωτικών πανεπιστημίων δυσφημώντας τα δημόσια πανεπιστήμια ως... "χώρους παραγωγής μολότοφ"

Την “καραμέλα" της επαναδιαπραγμάτευσης των πρωτογενών πλεονασμάτων από “την επόμενη κυβέρνηση” επανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τη Λευκωσία, χωρίς ωστόσο να ορίσει χρονοδιάγραμμα, διότι “πρώτα θέλουμε να αποκαταστήσουμε την αξιοπιστία της χώρας. Άρα, για τον επόμενο προϋπολογισμό θα σεβαστούμε τις συμφωνίες, όμως στη συνέχεια θα επιμείνουμε στη μείωση» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. -στο πλαίσιο ομιλίας του σε οικονομικό συνέδριο- κατηγόρησε εκ νέου την κυβέρνηση ότι «επαναλαμβάνει τα ίδια λάθη του παρελθόντος, ‘φουσκώνοντας’ το Δημόσιο και ενισχύοντας την επιδοματική πολιτική”, ενώ ισχυρίστηκε ότι “η ανάπτυξη πρέπει να έρθει μέσα από ιδιωτικές επενδύσεις, αλλιώς θα ανακυκλώνουμε την ίδια κατάσταση».

Παράλληλα, ο K. Μητσοτάκης, κατά τη συνάντησή του με Έλληνες φοιτητές που σπουδάζουν στην Κύπρο, αναφέρθηκε στη “μοναδικότητα της Ελλάδας να μην έχει ιδιωτικά πανεπιστήμια λόγω συνταγματικών περιορισμών” επιχειρώντας -σε αντιφατικούς τόνους- να πείσει ότι «προτεραιότητα της Ν.Δ. είναι η αναβάθμιση του δημοσίου πανεπιστημίου». Δεν παρέλειψε ωστόσο να δυσφημίσει τα δημόσια πανεπιστήμια λέγοντας ότι “τέσσερα χρόνια τώρα τα μετέτρεψε ο ΣΥΡΙΖΑ σε κέντρα κατασκευής μολότοφ». Σχολίασε δε ότι το “νομοσχέδιο Γαβρόγλου ισοπεδώνει την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση», λέγοντας ότι «πρέπει να αντιληφθεί ο κ. Τσίπρας τους τελευταίους μήνες παραμονής του στην εξουσία ότι δεν πρέπει να δεσμεύει την ακαδημαϊκή κοινότητα».

Κ.Σ.

 

Δείτε όλα τα σχόλια