Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
13.4°C18.7°C
3 BF 63%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
12.0°C16.9°C
1 BF 66%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
14.3°C16.6°C
2 BF 61%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.8°C18.0°C
2 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
10 °C
9.9°C14.6°C
2 BF 76%
Κ. Γαβρόγλου: Νομοσχέδιο τομή για την ανώτατη εκπαίδευση
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κ. Γαβρόγλου: Νομοσχέδιο τομή για την ανώτατη εκπαίδευση

Τομή για την ανώτατη εκπαίδευση, χαρακτήρισε ο Κώστας Γαβρόγλου, το πολυνομοσχέδιο για την Παιδεία, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού και Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, Πρακτορείο 104, 9 FM.

Όπως είπε ο κ. Γαβρόγλου με το νομοσχέδιο επιλύονται τρία προβλήματα. Αφενός αντιμετωπίζεται το θέμα της ανυπαρξίας της τρίτης λυκείου, και αφετέρου το σύστημα εισαγωγής στα ΑΕΙ το οποίο εξαντλούσε τους υποψήφιους και τους οδηγούσε σε τεχνικές εισαγωγής χωρίς όμως να τους μορφώνει. Επίσης, ανέφερε ο υπουργός Παιδείας το νομοσχέδιο αντιλαμβάνεται ισότιμα τα δυο σκέλη της ανώτατης εκπαίδευσης τα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ, σε ένα πλαίσιο νέας αρχιτεκτονικής για την ανώτατη εκπαίδευση.

Στην ερώτηση για την αντίδραση των πρυτάνεων των πολυτεχνικών ιδρυμάτων στη συγχώνευση με τα ΤΕΙ, ο κ. Γαβρόγλου τόνισε, ότι επί 36 χρόνια υπάρχει ένας «κρυφός εμφύλιος» στη χώρα ανάμεσα στους αποφοίτους πενταετών πολυτεχνικών σχολών και σε εκείνους των τετραετών σχολών των ΤΕΙ. Μέχρι τώρα οι απόφοιτοι των τετραετών τμημάτων, δεν είχαν κανένα επαγγελματικό μέλλον, τόνισε ο κ. Γαβρόγλου, σημειώνοντας ότι το ερώτημα είναι τι θέλουν, το κλείσιμο των ΤΕΙ ή να επιλυθεί το επαγγελματικό μέλλον των ΤΕΙ.

Για τα πειραματικά και πρότυπα σχολεία, ο υπουργός Παιδείας είπε ότι δεν θέλουμε να τα υποβαθμίσουμε, αλλά αντιθέτως δίνουμε στα πειραματικά και πρότυπα σχολεία οργανικές θέσεις. Για το θέμα του νέου ωραρίου στα σχολεία, ο υπουργός Παιδείας είπε ότι το θέμα είναι προς συζήτηση και δεν έχει υπάρξει ακόμη τελική απόφαση για «κουδούνι» στις 9 το πρωί.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL