Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
18.9°C23.4°C
3 BF 55%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
14.3°C19.4°C
2 BF 69%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
14 °C
14.4°C15.5°C
5 BF 82%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
19.9°C24.4°C
2 BF 41%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
15 °C
14.9°C16.9°C
0 BF 77%
Σάμος: Σταματάνε την ρατσιστική αποχή από τα μαθήματα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Σάμος: Σταματάνε την ρατσιστική αποχή από τα μαθήματα

Επιστρέφουν κανονικά από σήμερα στα μαθήματά τους οι μαθητές όλων των σχολείων στη Σάμο μετά την πρόταση της άμεσης άρσης της απόφασης της Συντονιστικής Επιτροπής Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του συντονιστικού των συλλόγων «ως ένδειξη καλής θελήσεως, στα πλαίσια του ανοιχτού διαλόγου και της ελπίδας εξεύρεσης λύσης, προτείνουμε την άρση της αποχής για να επιστρέψουν τα παιδιά στις σχολικές αίθουσες, που είναι ο φυσικός χώρος τους ενόψει του εορτασμού της Εθνικής Εορτής και του Ευαγγελισμού την 25η Μαρτίου 2019».

Ωστόσο εμφανίζονται αμετανόητοι και επιμένουν «για τη δημιουργία μίας εκπαιδευτικής δομής εκτός των σχολικών κτιρίων» και αναφέρουν πως δε θα σταματήσουν να «αγωνίζονται» μέχρι την «οριστική επίλυση του ζητήματος».

Υπενθυμίζεται πως την περασμένη Παρασκευή, μετά την παρέμβαση του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης βορείου Αιγαίου Αριστείδη Καλάργαλη, η Εισαγγελία Σάμου κάλεσε εκπροσώπους συλλόγων γονέων και κηδεμόνων και τους ενημέρωσε για τις επιπτώσεις που ορίζει ο νόμος στις περιπτώσεις μη τήρησης της υποχρεωτικής φοίτησης των παιδιών.

Επίσης, μηνύσεις κατά των διοικητικών συμβουλίων Συλλόγων Γονέων που συμμετέχουν στην αποχή των παιδιών από τα μαθήματα κατατέθηκαν από αντιρατσιστικούς φορείς, ενώ σήμερα στο θέμα παρενέβη ο Συνήγορος του Πολίτη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL