Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
10.6°C16.5°C
1 BF 70%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
13 °C
11.1°C14.9°C
2 BF 67%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
8.0°C14.4°C
2 BF 65%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
12.8°C14.1°C
2 BF 82%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
5 °C
4.9°C11.8°C
0 BF 100%
Υπόθεση Μπουλούτα / Υπόθεση Μπουλούτα: Αγωγή Σαμαρά στην Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Υπόθεση Μπουλούτα / Υπόθεση Μπουλούτα: Αγωγή Σαμαρά στην Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών

Στα δικαστήρια της Ευελπίδων εκδικάζεται σήμερα η αγωγή του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά εναντίον της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών (ΟΙΕΛΕ), από τα μέλη της οποίας ζητά 600.000 ευρώ για συκοφαντική δυσφήμιση σχετικά με την υπόθεση της εκπαιδευτικού Φώφης Μπουλούτα.

“Είναι η πρώτη φορά στα ιστορικά χρονικά που ένα πρόσωπο της κεντρικής πολιτικής σκηνής, και δη πρώην πρωθυπουργός, διώκει δικαστικά ένα συνδικάτο, γεγονός που αποκαλύπτει την άποψή του για τον κόσμο της εργασίας και για το συνδικαλιστικό κίνημα εν γένει” διαπιστώνει η ΟΙΕΛΕ. Αναφέρει ακόμη ότι η ενόχληση του πρώην πρωθυπουργού έγκειται στην προσπάθεια της Ομοσπονδίας να υπερασπιστεί -έστω και μετά θάνατον- την εκπαιδευτικό που απολύθηκε από το Κολλέγιο Αθηνών το 2012, λίγες ημέρες μετά τη μονογραφή από την ίδια του γραπτού του γιου του επειδή αντέγραφε σε διαγώνισμα.

Η δικαστική διαμάχη προέκυψε μετά τις αποκαλύψεις του προέδρου της ΟΙΕΛΕ Μιχάλη Κουρουτού σχετικά με την απόλυση της Φώφης Μπουλούτα και τις θεσμικές παραβάσεις που ακολούθησαν προκειμένου το αρμόδιο όργανο (ΚΥΣΔΕ) να μην καταλήξει σε απόφαση για την καταχρηστικότητα ή μη της καταγγελίας σύμβασης από το Κολλέγιο, εγκρίνοντας ουσιαστικά την απόλυση.

Υπενθυμίζεται ότι μετά τον έλεγχο του φακέλου Μπουλούτα, το υπουργείο Παιδείας, αφού διαπίστωσε ότι η απόφαση ελήφθη κατά παράβαση της προβλεπόμενης διαδικασίας, προχώρησε στην ανάκληση της απόλυσης, έστω και δύο χρόνια μετά τον θάνατο της εκπαιδευτικού.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL