Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
15.8°C19.3°C
1 BF 59%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
16 °C
11.6°C19.0°C
2 BF 64%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
15 °C
12.0°C15.9°C
2 BF 67%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
16.8°C19.7°C
2 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
11 °C
10.9°C15.7°C
0 BF 82%
Από γονείς μαθητών / Λουκέτο απανθρωπιάς σε σχολείο της Σάμου λόγω ξενοφοβίας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Από γονείς μαθητών / Λουκέτο απανθρωπιάς σε σχολείο της Σάμου λόγω ξενοφοβίας

Το λουκέτο της απανθρωπιάς προσπαθούν να επιβάλουν στο Νηπιαγωγείο και το Δημοτικό Σχολείο Βαθέος Σάμου οι γονείς των μαθητών αποφασίζοντας την επ’ αόριστον αποχή των παιδιών τους από τα μαθήματα σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την απογευματινή λειτουργία της Δομής Υποδοχής και Εκπαίδευσης Προσφύγων (ΔΥΕΠ) εντός του σχολείου, στην οποία φοιτούν 14 παιδιά. Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων προχώρησε σε τετραήμερη αποχή των μαθητών από την προηγούμενη Τρίτη, ενώ σε νέα συνέλευση την Παρασκευή αποφάσισαν να συνεχίσουν “τη διαμαρτυρία της ντροπής” επικαλούμενοι ζητήματα "δημόσιας ασφάλειας και υγείας".

Υπό τον μανδύα του προσχηματικού ενδιαφέροντος για όλα τα παιδιά, “ανεξαρτήτως φυλής, χρώματος και καταγωγής”, ο Σύλλογος έσπευσε να διευκρινίσει ότι η εκπαίδευση των προσφυγόπουλων δεν μπορεί να γίνεται σε βάρος των δικαιωμάτων των Ελλήνων μαθητών και της δημόσιας υγείας του νησιού. Μπορεί να ισχυρίζονται ότι θέλουν να συνδράμουν στην ενσωμάτωση των παιδιών στην ελληνική εκπαίδευση, ωστόσο προτείνουν τη φοίτησή τους μακριά από τα σχολεία και επομένως μακριά από τα παιδιά τους.

Χθες, Τρίτη, 35 από τα 154 παιδιά παρακολούθησαν κανονικά τα μαθήματά τους, ενώ την περασμένη εβδομάδα το σχολείο λειτούργησε με μόλις 20 μαθητές. Προβληματισμό προκαλεί πάντως η στάση του διευθυντή, ο οποίος απουσίαζε -συμπτωματικά- με αναρρωτική άδεια όλη την περασμένη εβδομάδα. Ενόψει της φοίτησης των προσφυγόπουλων στο σχολείο, ο ίδιος φέρεται μάλιστα να “άδειασε” δύο δασκάλες όταν οι γονείς τις εγκάλεσαν επειδή προέτρεψαν τα παιδιά τους να υποδεχθούν ζεστά τα προσφυγόπουλα, παρεμβαίνοντας στο παιδαγωγικό τους έργο. Τώρα που επέστρεψε στο σχολείο, αναμένουμε να δούμε σε ποιες ενέργειες θα προχωρήσει προκειμένου να αποκατασταθεί η ομαλή λειτουργία του σχολείου...

Κλίμα διχασμού

Οι ανακοινώσεις συλλόγων γονέων και από άλλα σχολεία του νησιού επιβεβαιώνουν την ενορχηστρωμένη προσπάθεια εγκαθίδρυσης ενός κλίματος πόλωσης και διχασμού από κύκλους γονέων με αιχμή το προσφυγικό. Παρά το γεγονός ότι δεν λειτουργεί ΔΥΕΠ στο συγκεκριμένο σχολείο, ο Σύλλογος Γονέων του Νηπιαγωγείου και Δημοτικού Σχολείου Μυτιληνιών ανακοίνωσε χθες τη διήμερη αποχή των παιδιών τους από τα μαθήματα, ενώ ανάλογες δράσεις μεθοδεύονται και σε άλλα σχολεία του νησιού.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL