Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
18.2°C21.8°C
2 BF 49%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
19 °C
17.0°C20.3°C
2 BF 68%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
16.0°C16.6°C
4 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
17.1°C19.1°C
5 BF 37%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
17.1°C17.1°C
2 BF 56%
Την επόμενη εβδομάδα οι ανακοινώσεις για το νέο εξεταστικό
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Την επόμενη εβδομάδα οι ανακοινώσεις για το νέο εξεταστικό

Με αγωνία περιμένουν εκατοντάδες χιλιάδες μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί την τελική πρόταση του υπουργείου Παιδείας για τη Γ’ Λυκείου και το νέο εξεταστικό που θα εφαρμοσθεί από την επόμενη σχολική χρονιά. Εκτός απροόπτου, οι αλλαγές θα ανακοινωθούν την επόμενη εβδομάδα ώστε να κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή μέχρι τέλος Μαρτίου.

“Δεν θα υπάρχουν μεγάλες διαφορές από την ανακοίνωση της πρότασής μας που έγινε τον περασμένο Σεπτέμβριο. Το βασικό πνεύμα των αλλαγών είναι η ολοκλήρωση των εγκύκλιων σπουδών στη Β’ Λυκείου, ώστε η Γ’ Λυκείου να είναι έτος προπαρασκευής για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση” δήλωσε σε ραδιοφωνική συνέντευξη (Real FM) ο υπουργός Κώστας Γαβρόγλου, υπογραμμίζοντας ότι οι υποψήφιοι θα έχουν τη δυνατότητα να εισάγονται σε ορισμένα πανεπιστημιακά τμήματα μόνο με το απολυτήριο του Λυκείου.

Κληθείς να σχολιάσει το αίτημα της Ν.Δ. να “παγώσει” η επικείμενη μεταρρύθμιση, ο Κώστας Γαβρόγλου επισήμανε πως, παρά το γεγονός ότι η συζήτηση επί των αλλαγών διεξάγεται πάνω από ενάμιση χρόνο, η αξιωματική αντιπολίτευση δεν έχει καταθέσει ούτε μια πρόταση. “Από την αρχή καλώ τη Ν.Δ. και τα άλλα κόμματα να συμφωνήσουμε ποιο είναι το πρόβλημα που πρέπει να αντιμετωπίσουμε και να μας πουν τις προτάσεις τους. Υπάρχουν προτάσεις ή για όλα τα θέματα η άποψή τους είναι ‘το παγώνω’ και ‘το σταματώ’ ”, πρόσθεσε.

Ανοιχτό το ενδεχόμενο έναρξης των μαθημάτων στις 9

Καμιά οριστική απόφαση δεν υπάρχει προς το παρόν για το ενδεχόμενο έναρξης των μαθημάτων στις 9 το πρωί, όπως διευκρίνισε ο υπουργός Παιδείας. Το ζήτημα βρίσκεται στο στάδιο της μελέτης από επιτροπή ειδικών που έχει συστήσει το υπουργείο (ψυχολόγων, γιατρών, κοινωνικών λειτουργών κ.ά.), το πόρισμα της οποίας θα κατατεθεί εντός των επόμενων ημερών. Σύμφωνα με τον Κώστα Γαβρόγλου οι αποφάσεις θα ληφθούν μετά από διάλογο με την εκπαιδευτική κοινότητα, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο το μέτρο να εφαρμοσθεί αρχικά σε μια μόνο βαθμίδα ξεκινώντας από το δημοτικό.

“Απαράδεκτες οι αντιλήψεις γονέων στη Σάμο”

Για απαράδεκτες αντιλήψεις και πρακτικές έκανε λόγο ο υπουργός Παιδείας αναφερόμενος στην απόφαση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του νηπιαγωγείου και δημοτικού σχολείου Βαθέος Σάμου να απέχουν τα παιδιά τους από τα μαθήματα επειδή ξεκίνησαν οι απογευματινές τάξεις φοίτησης των προσφυγόπουλων.

“Δεν υπάρχουν ούτε αστερίσκοι ούτε υποσημειώσεις για τη λέξη απαράδεκτες” τόνισε, κάνοντας λόγο για ένα Σύλλογο Γονέων “ο οποίος είναι πέραν των κόκκινων γραμμών”. “Οι γονείς αυτοί κάνουν μεγάλο κακό στα ίδια τα παιδιά τους γιατί τους δίνουν το μάθημα -οι ίδιοι οι γονείς, αν είναι δυνατόν- ότι αν είσαι διαφορετικός δεν είσαι ίσος. Εμείς λέμε ότι είμαστε όλοι ίσοι και διαφορετικοί και αυτή η αρχή είναι θεμέλιο της Δημοκρατίας μας” είπε, ενώ κάλεσε τους γονείς να ξανασκεφθούν τη στάση τους και αν πράγματι οι ίδιοι πιστεύουν "σε τέτοιες δηλητηριώδεις αρχές, τουλάχιστον να κάνουν μια προσπάθεια να μην τις μεταφέρουν στα παιδιά τους".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL