Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.4°C21.6°C
2 BF 69%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ασθενής ομίχλη
19 °C
15.6°C20.8°C
2 BF 70%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
17.7°C19.8°C
4 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
25 °C
22.5°C24.8°C
2 BF 34%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
20.9°C22.3°C
3 BF 46%
Θεσσαλονίκη / Θεσσαλονίκη: ΕΔΕ για τη δάσκαλα που μοίραζε εθνικιστικά φυλλάδια σε μαθητές
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Θεσσαλονίκη / Θεσσαλονίκη: ΕΔΕ για τη δάσκαλα που μοίραζε εθνικιστικά φυλλάδια σε μαθητές

Σε Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ) παραπέμπεται δασκάλα της ΣΤ’ τάξης Δημοτικού σχολείου στη Δυτική Θεσσαλονίκη, η οποία την περασμένη Πέμπτη μοίρασε φυλλάδια με εθνικιστικό και διχαστικό περιεχόμενο στους μαθητές της αναφορικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Με ένα κείμενο που βρίθει ανακριβειών και ψευδών πληροφοριών, η δασκάλα επιχείρησε να σπείρει το δηλητήριο της μισαλλοδοξίας και του μίσους στους μικρούς μαθητές, ισχυριζόμενη -μεταξύ άλλων-, ότι θα απαγορεύεται στους Έλληνες η χρήση του επιθέτου “μακεδονικός”, ότι οι εκπαιδευτικοί θα απαγορεύεται να κάνουν αναφορά στον μακεδονικό αγώνα και στους μακεδονομάχους, ότι όποιος τραγουδά το "Μακεδονία ξακουστή" θα θεωρείται παράνομος, ότι τα λιμάνια Θεσσαλονίκης και Καβάλας και αργότερα η ΑΟΖ... θα παραδοθούν "προς συνεργασία" αλλά και ότι θα εγερθούν απαιτήσεις για εκμάθηση της Βουλγαροσλαβικής γλώσσας στην περιοχή της Μακεδονίας.

Απαράδεκτη ενέργεια

“Αυτή η ενέργεια ήταν απαράδεκτη. Δεν μπορεί ένας εκπαιδευτικός να μοιράζει φυλλάδια σε μαθητές με τις προσωπικές του απόψεις και να καλλιεργεί συνθήκες μισαλλοδοξίας” δήλωσε μιλώντας στην “Α” ο περιφερειακός διευθυντής Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας Παναγιώτης Ανανιάδης. "Η πειθαρχική διαδικασία θα προχωρήσει κανονικά προκειμένου να διερευνηθεί το περιστατικό" όπως τόνισε, προσθέτοντας πως θα πρέπει να "διερευνηθεί και το ενδεχόμενο τα φυλλάδια αυτά να έχουν μοιραστεί και σε άλλους μαθητές".

Τη διανομή φυλλαδίων σε 12χρονα παιδιά εν ώρα μαθήματος “με ακραίο εθνικιστικό, ρατσιστικό και μισαλλόδοξο περιεχόμενο” καταδίκασε απερίφραστα η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας. Σε ανακοίνωσή της διαμηνύει σε όλους τους τόνους ότι “ο εκπαιδευτικός οφείλει να είναι αποστασιοποιημένος από την πολιτική συγκυρία, να μη δημιουργεί συνθήκες μισαλλοδοξίας, οργής και θυμού στους/στις μαθητές/τριές του, αλλά να δημιουργεί στην τάξη συνθήκες γόνιμης και κριτικής σκέψης, να καλλιεργεί τις πανανθρώπινες αξίες της ειρηνικής συνύπαρξης των λαών, του αλληλοσεβασμού και της αποδοχής, να μην παραποιεί την ιστορική αλήθεια ανάλογα με την προσωπική του εκτίμηση και να μην δηλητηριάζει τις ψυχές των παιδιών με καταστροφολογίες".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL