Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
13.6°C17.4°C
2 BF 56%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
9.7°C13.8°C
2 BF 54%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
11.0°C16.0°C
2 BF 69%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
14.4°C17.1°C
2 BF 82%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
11 °C
10.9°C12.9°C
0 BF 76%
Γ. Χριστόπουλος γ.γ. ΟΙΕΛΕ / Γ. Χριστόπουλος γ.γ. ΟΙΕΛΕ: "Πρώτη φορά πολιτικός διώκει συνδικάτο"
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Γ. Χριστόπουλος γ.γ. ΟΙΕΛΕ / Γ. Χριστόπουλος γ.γ. ΟΙΕΛΕ: "Πρώτη φορά πολιτικός διώκει συνδικάτο"

“Είναι η πρώτη φορά στη μεταπολίτευση που ένας πολιτικός πρώτης γραμμής και δη πρώην πρωθυπουργός επιτίθεται νομικά και διώκει δικαστικά ένα συνδικάτο, μια Ομοσπονδία εργαζομένων” δήλωσε από τα δικαστήρια της Ευελπίδων ο γ.γ. της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών (ΟΙΕΛΕ) Γιώργος Χριστόπουλος, με αφορμή την αγωγή που κατέθεσε ο Αντ. Σαμαράς για συκοφαντική δυσφήμιση εναντίον του προέδρου Μ. Κουρουτού και σύσσωμης της Ομοσπονδίας, αλλά και δημοσιογράφων, αξιώνοντας το ποσό των 600.000 ευρώ.

Αφορμή στάθηκαν οι αποκαλύψεις του Μ. Κουρουτού σχετικά με την απόλυση της εκπαιδευτικού Φ. Μπουλούτα από το Κολλέγιο Αθηνών το 2012, λίγες ημέρες μετά τη μονογραφή της κόλλας του γιου του πρώην πρωθυπουργού, ο οποίος προσπαθούσε επανειλημμένα να αντιγράψει σε διαγώνισμα.

Τέλος στον διασυρμό

Η προγραμματισμένη εκδίκαση της αγωγής αναβλήθηκε για τις 14 Μαρτίου 2019 με τη συναίνεση των δύο πλευρών, ενώ το παρών στα δικαστήρια έδωσαν όχι μόνο εκπαιδευτικοί αλλά και πολίτες που θέλησαν να στείλουν ένα ηχηρό μήνυμα κατά του διασυρμού -της νεκρής πια- καθηγήτριας. Σημειώνεται ότι η πλευρά Σαμαρά επιμένει να χαρακτηρίζει “ανεπαρκή” την εκπαιδευτικό, παρά το γεγονός ότι η ίδια εργαζόταν 21 χρόνια στο Κολλέγιο Αθηνών, ενώ τα έγγραφα που αποκάλυψε η Ομοσπονδία αποδεικνύουν την παιδαγωγική και ακαδημαϊκή της επάρκεια.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Μ. Κουρουτό "η ‘τελεσίδικη’ απόφαση του δικαστηρίου που επικαλείται η πλευρά Σαμαρά δεν είχε καμιά αναφορά στην επάρκεια της εκπαιδευτικού Φώφης Μπουλούτα. Στηρίχθηκε απλώς, χωρίς να εξετάσει τίποτε άλλο, στην περίφημη απόφαση του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΚΥΣΔΕ) που ανακλήθηκε από τον υπουργό Παιδείας (σ.ς.: Κώστα Γαβρόγλου), καθώς ελήφθη με παράνομη, νοθευμένη σύνθεση (αποβλήθηκαν οι αιρετοί της ΟΙΕΛΕ), χωρίς να λάβει υπόψη της ούτε την απόφαση του δικαστηρίου του 2013 που το καλούσε να εξετάσει την καταχρηστικότητα της καταγγελίας, ούτε καν την εισήγηση της Διεύθυνσης Ιδιωτικής Εκπαίδευσης του υπουργείου Παιδείας που ζητούσε από το ΚΥΣΔΕ το ίδιο πράγμα. Επομένως, πρόκειται για μια δικαστική απόφαση στηριγμένη σε μια παράνομη, άκυρη απόφαση" τόνισε.

Να εξεταστεί η απόλυση

Πράγματι μετά την επανεξέταση του φακέλου Μπουλούτα, το υπουργείο Παιδείας προχώρησε την περασμένη εβδομάδα στην ανάκληση της απόλυσης της Φ. Μπουλούτα, δικαιώνοντας έστω και μεταθάνατον την εκπαιδευτικό. Στον απόηχο της σημαντικής αυτής απόφασης, η Ομοσπονδία ζητάει την εκ νέου συνεδρίαση του ΚΥΣΔΕ προκειμένου να εξεταστεί η καταχρηστικότητα της καταγγελίας σύμβασης και να μπει ένα τέλος “στη μαύρη αυτή σελίδα της εκπαίδευσης και τη βεβήλωση της μνήμης της νεκρής καθηγήτριας”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL