Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
18.2°C20.4°C
4 BF 71%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ασθενής ομίχλη
16 °C
13.6°C17.8°C
1 BF 82%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
17.0°C19.4°C
3 BF 69%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
25 °C
22.2°C24.8°C
6 BF 38%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
12.9°C17.4°C
2 BF 100%
Κ. Γαβρόγλου: Έχει μεγάλη σημασία το ότι αρχίζουμε να συζητάμε
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κ. Γαβρόγλου: Έχει μεγάλη σημασία το ότι αρχίζουμε να συζητάμε

«Νομίζουμε ότι έχει μεγάλη σημασία το ότι αρχίζουμε να συζητάμε και σε ένα εξαιρετικό κλίμα σήμερα» τόνισε ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου μετά το τέλος της συνεδρίασης της Ειδικής Επιτροπής Διαλόγου της Εκκλησίας της Ελλάδας για το σχέδιο συμφωνίας για την εκκλησιαστική περιουσία και τη μισθοδοσία των κληρικών, όπου παραβρέθηκε μαζί με τον γενικό γραμματέα της κυβέρνησης Ακρίτα Καϊδατζή.

Η Επιτροπή Διαλόγου της Εκκλησίας της Ελλάδας τόνισε ότι θα εμμείνει στο ισχύον καθεστώς της μισθοδοσίας κληρικών και εκκλησιαστικών υπαλλήλων, σύμφωνα με την απόφαση της Ιεράς Συνόδου.

Ο Κ. Γαβρόγλου επισήμανε ότι «είχαμε τη χαρά να είμαστε παρόντες στη συνεδρίαση της Επιτροπής που όρισε η Διαρκής Ιερά Σύνοδος και να αναλύσουμε λεπτομερώς την αρχιτεκτονική και τις βασικές αρχές που θα διέπουν το νομοσχέδιο που ετοιμάζουμε».

Ο Κ. Γαβρόγλου έκανε λόγο για «μια πολύ διαφωτιστική, για εμάς τουλάχιστον, συζήτηση, που συμπεριελάμβανε και τα θέματα της μισθοδοσίας, τα θέματα της εκκλησιαστικής περιουσίας και το θέμα των οργανικών θέσεων». Το νομοσχέδιο θα σταλεί στην Ειδική Επιτροπή Διαλόγου της Εκκλησίας σε λίγες μέρες ώστε να συνεχιστεί η συζήτηση.

Η Ειδική Επιτροπή Διαλόγου της Εκκλησίας τόνισε σε ανακοίνωσή της ότι «από την ‘πρόθεση για συμφωνία’ η Επιτροπή μας θα συζητήσει την αξιοποίηση της εκκλησιαστικής περιουσίας και τον αριθμό των οργανικών θέσεων των κληρικών».

Η Επιτροπή Διαλόγου πρόσθεσε όμως ότι θα εμμείνει «στο ισχύον καθεστώς της μισθοδοσίας των κληρικών και των εκκλησιαστικών υπαλλήλων για να τηρηθεί εξάπαντος η απόφαση της Ιεραρχίας της 16ης Νοεμβρίου 2018».

ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL