Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.2°C26.3°C
2 BF 36%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.3°C26.0°C
3 BF 36%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.4°C24.8°C
2 BF 52%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.8°C21.6°C
2 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
22.9°C24.0°C
2 BF 38%
Με τροποποιήσεις στη Βουλή το νέο σύστημα διορισμών
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Με τροποποιήσεις στη Βουλή το νέο σύστημα διορισμών

Εν μέσω αντιδράσεων από τους εκπαιδευτικούς, με τροποποιήσεις στη μοριόδοτηση του βασικού πτυχίου, του δεύτερου μεταπτυχιακού και των κοινωνικών κριτηρίων, έρχεται στη Βουλή το νέο σύστημα διορισμών στην εκπαίδευση. Οι αλλαγές, οι οποίες αφορούν και τους υποψηφίους στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση (ΕΑΕ), διαμορφώνονται μέχρι στιγμής ως εξής:

1. Το πτυχίο θα μοριοδοτείται με τέσσερις (4) μονάδες ανά βαθμό. Το ανώτατο συνολικό όριο μονάδων από το πτυχίο θα είναι οι 20 μονάδες. Για παράδειγμα, ένας υποψήφιος με βαθμό πτυχίου πέντε (5) θα παίρνει μία (1) μονάδα επί τέσσερις (4), ένας υποψήφιος με βαθμό πτυχίου έξι (6) θα παίρνει δύο (2) μονάδες επί τέσσερις (4) κ.ό.κ.

2. Αυξάνεται κατά ένα (1) μόριο το δεύτερο μεταπτυχιακό, το οποίο θα μοριοδοτείται με οκτώ (8) μονάδες αντί για επτά (7).

3. Οι υποψήφιοι με 50 μήνες προϋπηρεσία και πάνω στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση (ΕΑΕ) κατατάσσονται κανονικά στον κύριο πίνακα.

4. Όσοι διορίζονται στην ΕΑΕ υποχρεούνται να υπηρετήσουν για πέντε (5) σχολικά έτη στις μονάδες της Ειδικής Αγωγής. Μετά το πέρας των πέντε ετών θα μπορούν να πάρουν μετάθεση στη γενική εκπαίδευση.

5. Στα κοινωνικά κριτήρια αυξάνεται η μοριοδότηση κατά ένα (1) μόριο για κάθε τέκνο, δηλαδή θα δίνονται τρία (3) μόρια ανά τέκνο αντί για δύο (2).

Απεργία την Παρασκευή

Με φόντο τις κινητοποιήσεις που πραγματοποιούνται αυτή την εβδομάδα με αίτημα την απόσυρση της επίμαχης τροπολογίας, με ενδιαφέρον αναμένεται η σημερινή τοποθέτηση των εκπαιδευτικών φορέων στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής. Δάσκαλοι και καθηγητές ζητούν ουσιαστικά την τροποποίηση βασικών διατάξεων που αφορούν το πλαφόν στην προσμέτρηση της προϋπηρεσίας και την ίση μοριόδοτηση προϋπηρεσίας - ακαδημαϊκών κριτηρίων.

Οι κινητοποιήσεις, που ξεκίνησαν χθες με συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Παιδείας, κορυφώνονται στο τέλος της εβδομάδας, οπότε και θα πραγματοποιηθεί η πρώτη πανελλαδική απεργία της χρονιάς. Στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας την ερχόμενη Παρασκευή, οι εκπαιδευτικές Ομοσπονδίες (ΔΟΕ, ΟΛΜΕ, ΠΟΣΕΕΠΕΑ) και σύλλογοι της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης διοργανώνουν συλλαλητήριο και πορεία προς τη Βουλή, στη 1 μ.μ. στα Προπύλαια, ζητώντας μάλιστα συνάντηση με τον πρωθυπουργό. Την ίδια ώρα, οι Ομοσπονδίες δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να συνεχιστούν οι κινητοποιήσεις και την επόμενη εβδομάδα, καθώς προειδοποιούν με την πραγματοποίηση 48ωρης απεργίας από τις 14 Ιανουαρίου και έπειτα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL