Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
18.2°C21.8°C
2 BF 49%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
19 °C
17.0°C20.3°C
2 BF 68%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
16.0°C16.6°C
4 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
17.1°C19.1°C
5 BF 37%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
17.1°C17.1°C
2 BF 56%
Κ. Γαβρόγλου: Ειλικρινής συζήτηση με τους ιερείς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κ. Γαβρόγλου: Ειλικρινής συζήτηση με τους ιερείς

«Θα προχωρήσουμε στο τρίπτυχο εξορθολογισμός των σχέσεων κράτους - Εκκλησίας, διασφάλιση των εργασιακών δικαιωμάτων των ιερέων και νοικοκύρεμα των οικονομικών» υπογράμμισε ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου μετά τη συνάντησή του με τους συνδέσμους των ιερέων. Μάλιστα, ο Κ. Γαβρόγλου «υπερτόνισε» τη διάθεση της κυβέρνησης για διασφάλιση των εργασιακών δικαιωμάτων των κληρικών. «Μας άκουσε με προσοχή θέλω να πιστεύω» σημείωσε ο πρόεδρος του Ιερού Συνδέσμου Κληρικών Ελλάδος Γεώργιος Σελλής, ενώ ο πρόεδρος της Ένωσης Συνδέσμων Κληρικών Κρήτης Ζαχαρίας Αδαμάκης σχολίασε ότι «έγινε ένας καλός διάλογος και συμφωνήσαμε να συνεχίσουμε».

«Ήταν μια ειλικρινής συζήτηση. Καταλήξαμε ομόφωνα ότι θα συνεχιστεί η συζήτηση με τους νομικούς για να διαμορφωθεί ένα κείμενο που θα σταλεί στους πατέρες» παρατήρησε ο Κ. Γαβρόγλου, ενώ θα διατυπωθούν παρατηρήσεις επί του κειμένου και στις 21 Δεκεμβρίου θα υπάρξει νέα συνάντηση. Ο Κ. Γαβρόγλου διευκρίνισε ότι «ο νόμος θα κυρώνει μια συμφωνία. Η κύρωση μιας συμφωνίας σημαίνει ότι δεν μπορεί να αλλάξει αυτή η συμφωνία αν δεν συμφωνούν και τα δύο μέρη», εκτιμώντας ότι είναι «κατοχύρωση πολύ πιο έντονη από ό,τι υπάρχει σήμερα ως προς τη μισθοδοσία».

Ο Γ. Σελλής επισήμανε ότι ο ΙΣΚΕ «εμμένει στο νομικό καθεστώς και το νομοθετικό πλαίσιο το οποίο ήδη υπάρχει όσον αφορά τις σχέσεις των κληρικών με το Ελληνικό Δημόσιο». Ο Ζ. Αδαμάκης τόνισε ότι «επιμένουμε να μείνουμε εκεί που είμαστε, γιατί δεν το επιλέξαμε εμείς, η Πολιτεία μας έβαλε στην Ενιαία Αρχή Πληρωμών και δεν δεχόμαστε να φύγουμε από εκεί βιαίως».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL