Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
17.0°C19.2°C
4 BF 55%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
11.5°C15.6°C
3 BF 74%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
14.0°C16.6°C
4 BF 72%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
16 °C
14.9°C17.7°C
3 BF 73%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
16.8°C16.9°C
2 BF 65%
Την Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού Καλύμνου εγκαινιάζει σήμερα ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Την Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού Καλύμνου εγκαινιάζει σήμερα ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας

Τα εγκαίνια της νέας Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού, στην οποία σε πρώτη φάση θα φοιτούν πλοίαρχοι, θα πραγματοποιηθούν σήμερα Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου στις 11:30 το πρωί στη χώρα Καλύμνου. Tα εγκαίνια θα πραγματοποιήσει ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, παρουσία του υπουργού Ναυτιλίας Φώτη Κουβέλη, του αναπληρωτή υπουργού Νεκτάριου Σαντορινιού και του αρχηγού του Λιμενικού Σώματος αντιναύαρχου Σταμάτιου Ράπτη.

Μετά την άφιξή του ο Πρωθυπουργός θα έχει συνάντηση με τον Δήμαρχο Καλυμνίων, κ. Ιωάννη Γαλουζή στο Δημαρχείο.

Στη συνέχεια θα απευθύνει χαιρετισμό στα εγκαίνια της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Καλύμνου.

Τη λειτουργία της σχολής είχε εξαγγείλει ο ίδιος ο πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Κάλυμνο στις 6 Ιανουαρίου 2018 στο πλαίσιο του εορτασμού των Θεοφανίων. Η στέγαση της ΑΕΝ θα γίνει στο κτίριο Βουβάλειο Παρθεναγωγείο στο οποίο στεγαζόταν το δημοτικό σχολείο της πόλης. «Είναι μια σημαντική ημέρα τόσο για τη ναυτική εκπαίδευση, όσο και για το νησί της Καλύμνου. Η Κάλυμνος αποτελεί έναν από τους βασικούς αιμοδότες της ελληνικής ναυτιλίας σε ναυτεργατικό προσωπικό» τόνισε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Νεκτάριος Σαντορινιός.

Πρόσθεσε ότι κάθε χρόνο περισσότεροι από 25 νέοι από το συγκεκριμένο νησί εισάγονται σε σχολές ναυτικής εκπαίδευσης ενώ υπογράμμισε ότι η ίδρυση της συγκεκριμένης ΑΕΝ, αποτελούσε ένα πάγιο αίτημα τη ναυτικής οικογένειας αλλά και των τοπικών κοινωνιών στα Δωδεκάνησα. Ανέφερε ότι η συγκεκριμένη σχολή μπορεί να δώσει μία νέα προοπτική στην τοπική κοινωνία του νησιού αλλά και περισσότερα καταρτισμένα στελέχη στην Ελληνική ναυτιλία.

Ο δήμαρχος Καλύμνου Γιάννης Γιάννης Γαλουζής, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ δήλωσε ότι η λειτουργία της σχολής αποτελούσε ένα όραμα της Καλύμνου. Στη σχολή πρόσθεσε πρόκειται να εισαχθούν 70 περίπου σπουδαστές και με τις μεταγραφές θα λειτουργήσει περίπου ένας αριθμός περίπου 80 φοιτητών σε δύο τμήματα των 40. Τόνισε ότι η συγκεκριμένη σχολή θα προσφέρει πολλά στην ανάπτυξη και τοπική οικονομία του νησιού σε ένα νησί που λόγω της κρίσης υπέστη το πλήγμα της μετανάστευσης.

Οργάνωση Μελών Καλύμνου ΣΥΡΙΖΑ: «Η Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού στην Κάλυμνο είναι πλέον γεγονός»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL