Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
20.2°C23.5°C
2 BF 43%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
20 °C
16.6°C22.9°C
2 BF 45%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
17.1°C21.5°C
2 BF 64%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.2°C21.1°C
1 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
17.9°C17.9°C
0 BF 59%
Κ.Γαβρόγλου: Η δίχρονη προσχολική εκπαίδευση εφαρμόζεται σε 187 δήμους
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κ.Γαβρόγλου: Η δίχρονη προσχολική εκπαίδευση εφαρμόζεται σε 187 δήμους

«Σε τρία χρόνια θα λειτουργούν σε όλους τους δήμους της Αττικής βρεφονηπιακοί σταθμοί, στο πλαίσιο του μέτρου της υποχρεωτικής δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης. Ήδη, φέτος λειτουργεί το πρόγραμμα σε 187 δήμους, ενώ του χρόνου θα προστεθούν άλλοι 100 βρεφονηπιακοί σταθμοί και στον τρίτο χρόνο οι υπόλοιποι» δήλωσε στη Βουλή ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου.

Ο ίδιος, υπεραμυνόμενος της υποχρεωτικής δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης που τέθηκε από φέτος σε εφαρμογή, κάνοντας λόγο για τεράστιο εγχείρημα.

Ο Κώστας Γαβρόγλου ανέφερε δε, ότι μέχρι σήμερα στους βρεφονηπιακούς σταθμούς πήγαιναν πολλά τετράχρονα παιδιά, με αποτέλεσμα να αποκλείονται τα πολύ μικρότερα, ενώ με την καθιέρωση της υποχρεωτικής δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης θα αυξηθεί ο αριθμός τους και παράλληλα θα βοηθηθούν οι γονείς, κυρίως οι νέοι.

Ο ίδιος σημείωσε ότι η απόφαση ελήφθη ομόφωνα και για τους 187 δήμους, ενώ τόνισε ότι έχει δοθεί πρόσθετη χρηματοδότηση ύψους 4,3 εκατ. για το πρόγραμμα της δίχρονης εκπαίδευσης.

«Ποτέ στην ιστορία δεν έχουμε δώσει τόσα χρήματα όσα δίνουμε τώρα για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς» υπογράμμισε ο υπουργός Παιδείας, ενώ σχολιάζοντας την προσφυγή στη δικαιοσύνη των ιδιοκτητών βρεφονηπιακών σταθμών που τάχθηκαν εναντίον της υποχρεωτικής δίχρονης εκπαίδευσης, επισήμανε ότι «δεν μπορεί η επιχειρηματικότητα να έρχεται σε αντίθεση με την προοπτική των μικρών παιδιών να ενταχθούν σε ένα σύστημα που πρέπει όλοι να υπερασπιστούμε».

Πηγή: ΑΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL